top of page

Den første...

5 minus grader og snøfillene laver ned. Det er klart for årets første padletur.

Det er noe med nytt år og nye muligheter. Selvom det er litt klisje så er det deilig å legge et år bak seg og starte på blanke ark. Jeg tenker ofte sånn at får jeg en bra start så blir fortsettelsen bra også.

Ull, fleece, tørrdrakt, neoprenhette, boblejakke er pakket (Pluss alt annet nødvendig utstyr). Jens Petter har med ved. Alt ligger til rette for at årets første kajakktur skal bli en varm, trygg og fin dag på vannet.

Vi har padlet ca 10 min når jeg kommer på at maten min ligger igjen i bilen, men gutta lover at de har nok mat til å mette meg også så da går turen videre.

Turen går over til Kommersøya og opp mot Gåserumpa. På vei opp mot Gåserumpa treffer vi litt bølger og bestemmer oss for å ta yttersiden av Gåserumpa i håp om å treffe litt mer bølger, men denne gangen flatet vannet heller litt ut. På tuppen av Gåserumpa går vi i land for å lunsje.

Det er nå jeg skjønner hvor mye mat gutta har med seg. Det er pinnekjøtt, brødskiver, gulerotkake, sjokolade, kaffe , kakao og tilbud om suppe. Her skulle ingen sulte! Sikker på at vi kunne ha vært to-tre stykker til med på turen, uten mat.

Så med grilling av pinnekjøtt på bålet og samtaler som dreier seg stort sett om padling, samt godt selskap går tiden fort.

Vi pakker sammen og kaster oss i kajakkene, men jeg har våte neoprenhansker som jeg tok av til lunsj. Når jeg tar på meg hanskene igjen klarer jeg ikke å få opp varmen og turen starter noe ubehagelig. Heldigvis har Rudi noen tjukke ullvotter lett tilgjengelig så med et raskt bytte blir straks hjemturen mye mer behagelig.

Snøen laver fortsatt ned og landskapet er helt hvitt, endelig er vinteren slik den bør være. Mange padlere mener at vinteren er den beste tiden å være på vannet. Vi er stort sett alene på vannet sett bortifra en og annen sel eller fugleriket. Så på mange måter må jeg si meg enig. Stillheten og kontakten med naturen blir noe eget på vinteren. Noe som er mye av grunnen til at jeg drar på tur.

Da var første kajakktur lagt bak meg og om den første turen setter standaren for resten av 2016, ja da tror jeg det blir et år med flotte turer, gode samtaler, fantastiske turkompiser og mange timer på vannet!

bottom of page