top of page

Du må kunne eskimorulla for å padle.

Mange tror at eskimorulla må sitte for å kunne dra på tur. Har faktisk snakket med folk som ikke tørr å begynne å padle for de tror at det er det man må for å kunne dra på tur!

Det man som nybegynner ikke vet er at det er ikke mange tur padlere i dag som kan si at "rulla" sitter 100%. Spør du 10 turpadlere kan det hende det ikke er noen av de som kan eskimorulla engang.

Det er jo en grunn til at vi ikke lærer bort eskimorulla på Grunnkurs HAV. Det er nemlig mye viktigere å ha en god reddning, hvor du faktisk må ut å svømme og entre kajakken igjen, enn å "bare" kunne eskimorulle.

Men det er jo veldig gøy å rulle, å det finnes SÅ mange måter å gjøre det på. 35 stk!

Selv kan jeg 4 av dem på en god dag..

Elvepadlere bør kunne rulle. Som elvepadler trener man hele tiden på teknikk så det blir som refleks som kommer av seg selv etterhvert. Derfor sier jeg ofte at om man ønsker å bli en god havpadler får man mye igjen for å ta en tur på elva for å holde støttetak og rulla vedlike innimellom.

Det å trene på forskjellige teknikker er kjempe viktig. Om det gjelder padletak, forskjellige reddninger, balanse osv. For når du har behov for det er det litt for sent å tenke " hvordan var det igjen"

Rullekurs er det mange som arrangerer. Vi hadde årets første rullekurs i dag. Vi var 3 instruktører og 3 deltagere grunnet noen avbestillinger i siste liten. Så dette ble luksus for deltagerne. Alle 3 kom seg rundt. Veldig gøy, kjenner jeg alltid blir veldig glad når noen klarer rulla for første gang.. For den følelsen husker jeg enda selv!

Her er rulla til en av deltagerne i dag:

Er du flink til å trene nok på teknikker?

bottom of page