top of page

Kajakk aking - Forsøk 1

Det florerer med videoer på facebook med gale folk som aker med elvekajakker. Det finnes faktisk Europa mesterskap i grenen!!

Så dette måtte jo bare prøves. Snøen har kommet til Sigdal og vi fikk tillatelse av naboen til å bruke jordene. Han var såpass grei at dagen før kjørte han opp spor med scooteren sin slik at vi fikk litt ekstra fart.. Han var innom å sa så kjekt at han jobbet i ambulanse tjenesten dagen vi skulle ake... Så da var det bare å ringe når vi trengte han..... hehe......

Vi var fire ganske spente "kajakk-akere" Vi fant frem elvekajakker og fant fort ut at det var noen utfordringer. Vi hadde tatt på oss vanlig bobleklær og ute sko.. Skoene er jo ikke like tøylige så var vanskelig å få plass til føttene for de med store sko, så her burde vi hatt på ullsokker og padlesko evt.

Med friskt mot gikk gutta i forkant. Vi hadde allerede blitt enig om at det var lurt å ha en i bånn som kunne stoppe trafikken om farten ble for stor og muligens null kontroll.

Vi hadde iløpet av lørdagen hatt besøk på Eian Fritid av en som faktisk hadde prøvd å ake med kajakk i sine yngre dager.. Han mente vi burde glidet kajakkene først, men jeg var ikke sikker på om han mente det eller ikke for han sa det med et lurt smil.

To av gutta kom seg på toppen av jordene og de tok fart og hoppet oppi kajakkene - Brå stopp....

Iløpet av natten hadde det kommet 10 cm med nysnø, Kajakkene er for rubba under og sklir derfor ikke godt nok... Hadde kanskje ikke vært så dumt å glidet de...

Etter flere mislykka forsøk kastet de inn årene... Man måtte innse at det ikke gikk.

Så dette skal vi gjøre til neste gang... Vi må ha hardt underlag, null nysnø. Kajakkene må glides. Så de sklir litt lettere og mulig enda brattere heng.

Sånn det skal gjøres :)

Fortsettelse følger...

bottom of page