top of page

På tur med Bastøferja.

Tidlig i uken spurte jeg Rudi om han ble med på tur Horten - Sande. En strekning jeg ikke har padlet tidligere og jeg hadde lyst til å padle fra A til B. Ikke alltid ende på samme plass.

Gleden var også stor når det utover uka var meldt vind i perfekt vindrettning. Sør - Sør/øst med 10 - 12 m/s. Dette var en tur som kom til å gå raskt! Så vi endret planen og tenkte Svelvik kunne være gøyere. Litt lengre tur, men det betydde jo bare flere bølger å surfe på.

Rudi hadde bedt med en annen i klubben også - Tom. Hadde ikke truffet han tidligere, bare hørt om han og sett bilder han gladelig deler med klubbens facebookside. Så at dette var en fyr som har vært mye på tur var jeg ikke i tvil om.

Kort fortalt om Tom, Begynte å padle for 5-6 år siden, Eier like mange kajakker som år han har padlet og er virkelig bitt av basillen. Må jo ha en kajakk for hvert formål! En super hyggelig kar og en ekte gentelman. I dag var han på tur med kajakken som går under navnet "Bastøferja"

De 5 første km i dag gikk så raskt unna at vi følte nesten ikke turen hadde startet enda. Når vi skulle begynne å krysse over til Langøya var vinden mye roligere enn forventet og de store surfe mulighetene var ikke tilstede. Men halvveis over tok vinden seg opp. En skikkelig heksegryte! Bølger fra alle kanter på ca 1 meter og vil tippe 8 m/s.

Vel over ved Langøya krysset vi videre over mot Bjerkøya, men forandret kursen underveis, vannet roet seg noe og jeg var ikke så interessert å padle mer enn nødvenig i motvind. Så da satte vi kursen inn Drammensfjorden.

Jeg har hørt gamle padleveteraner snakke om dagene de har surfet hele Drammensfjorden inn og jeg gledet meg til å ta fatt, Dessverre ble det ikke de helt store surfebølgene oppover fjorden som håpet, men noen fant vi. Tror Tom sa maks farten hans var på 14,6 km/t så noen bølger har han truffet...

Timene går så raskt i kajakken når man har det gøy, så kun 6 km før endepunktet hoppet vi på land og spise Turmat i raser fart. Det regnet og vinden sto rett inn, så ikke de helt perfekte forholdene til å ta en god pause.

Med ny energi gikk de siste kilometerne fort. En flott tur på 23 km. Snittfart på 6.3 km/t og rett i underkant av 4 timer i kajakken.

En perfekt søndagstur og nye bekjentskap!

bottom of page