top of page

Søta bror.

Sist helg var jeg og en gjeng andre glade padlere en tur i Sverige og padlet. Nærmere bestemt Koster. Jeg var på Koster som 13 åring og husker kun at jeg syntes det var veldig fint og at vi syklet rundt, nå skulle jeg endelig få sett det fra kajakken.

Vi ankom Strømstad kl 17:00 og Sverige gjorde seg klar til Midtsommeraften. Vi skulle gå ut fra Bofors camping og krysse over til Sneholm fyr, dvs at vi også måtte krysse "Motorveien" for båttrafikken. Det kan jo alltid være interessant i høysesong - midtsommeraften.

Foto: Ivar Kim Røkke

Heldigvis var det dårlig vær. Dårlig sikt og litt regn i luften gjorde at de fleste sikkert lå til havn i det vi la ut. Fremme ved leirplassen 22:30 på kvelden og jeg var klar for soveposen!

Lørdag våknet vi til knall sol og Koster viste seg fra sin best side! Navigere innimellom øyriket syd for sydkoster kan være en utfordring om man er lite kjent. Noen av oss hadde litt lokal kunnskap og vi snirklet oss mellom å fikk virkelig sett noen perler.

Sauene hoppet fra øy til øy:

Foto: Ivar Kim Røkke

Vi bestemte oss for å ta turen ut til Ursholmen fyr for lunsj. Det er mye å passe på i området ut med fredet område for både fugler og sel. Vi valgte derfor å holde yttersiden ut og ikke rote oss innimellom fredet/ikke fredt område.

Vi fant et mindre egnet sted å gå i land, gøy å trene på timing og ilandstigninger. Jeg bomma greit! Fikk meg derfor en liten svømmetur før jeg var på land. Vurderte å trekke meg ut et sekund istede for å avvente på neste bølge, begynte derfor å trekke meg litt ut igjen noe som gjorde at tuppen sto fast på land og vannet forsvant under me. Da tippet kajakken kjapt. Burde jo bare ha sittet der å ventet på neste bølge. Da kunne jeg "enkelt" ha gått ut av kajakken.

Istede fikk jeg peelet meg litt opp og ned mot land og et hull rikere i tørrdrakta mi.

Her er jeg på vei, tror at alt går fint:

Foto: Ivar Kim Røkke

Plutselig bader jeg.

Foto: Ivar Kim Røkke

Her ser man godt forskjell på bølgehøydene:

Foto: Ivar Kim Røkke

Foto: Ivar Kim Røkke

Det som var litt gøy var at det kom Svensker løpende bort til oss for å fortelle at det var MYE enklere å gå på land bare rundt odden. Hehe, de må jo tro vi var en gjeng Norske raringer som VILLE ha det vankligst mulig..

Alle vell på land tok vi turen opp til fyret. FOR en utsikt!

Foto: Jan Theie

På vei ut igjen - Blinkskudd.

Foto: Ivar Kim Røkke

Det var rett og slett en fantastisk dag på vannet. Som ble avsluttet med et kulinarisk måltid. Hjortegryte. NAM. Ikke første gang jeg har fått dette servert. Fikk også dette ute på Kløvningen når Skim kompisen min og jeg var på årets første telt tur i Mars. Les HER

Søndagen navigerte vi oss over til fastland. Det var meldt lyn og torden og vi fant derfor ut at det var bedre å komme oss over på landsiden før det braket løst. Med bedre vær var det også mere båter på "motorveien" . Så vi var enige om å krysse over på linje, for å ta minst mulig plass i lengden. Så 12 padlere på det man nesten kan kalle en snorrett linje. det er et fint syn! Skjønner jeg er skikkelig padle nerd når jeg syntes det er et fint syn...

Her krysser vi:

Foto: Ivar Kim Røkke

Vel tilbake i plaske regn var det bare å takke gjengen for en flott tur og Søta bror for en fantastisk helg.

bottom of page