top of page

Støl i magen

Sist uke fikk jeg en hyggelig invitasjon til Hvaler som jeg følte jeg ikke kunne gå fra meg. Så søndagen pakket jeg bil sammen med Skimkompisen min å satte snuta mot Hvaler.

Det var meldt litt vind som skulle ta seg opp utover dagen. Planen var fra Ørekroken, ut til Tisler og videre ut til Heia. En ganske eksponert tur.

At Kiterne lå på stranda å ventet er et ganske sikkert tegn på at det skal komme endel vind. Noe som stemte ganske godt med værmeldingen. Fra 8 m/s også skulle det øke på utover javnt hele ettermiddagen.

Fint vær i det vi startet:

Jeg snakker ofte om å pakke kajakken riktig når jeg holder Grunnkurs, men ikke alltid like flink til å tenke så mye over det på lete dagsturer, men denne dagen ble det viktig å pakke rett. I konstant motvind var det lurt å få ned snuta på kajakken opp mot Tisler. Vi krysser leie til Sandefjord-Strømstad og med ganske tung padling over. Selvom vi holdt 6 km/t med 8-10 m/s så ville Einar ta på en taueline på meg. Så fikk vi krysset over noe raskere. Jeg har mye å jobbe med i framdrift og jobbet på i hver bølge for å hente fart i "nedoverbakken."

Over ved Tisler tok vi lunsj, å da kom regnet. Vi satt i god le og koset oss og pratet om padling :) Videre var tanken Heia, men vi var usikker på vindforhold. Tåken begynte å komme sigene og sikten var ikke like god lenger. Vi ble enige om å padle rundt Tisler for å sjekke forholdene på yttersiden og ta en vurdering da.

Lunsj:

Klare for ny økt på vannet.

På yttersiden hadde vinden begynt å ta seg opp og sikten dertil , Heia var ikke lenger mulig å se og besluttningen ble tatt om at Heia fikk vente til en annen dag. Så da ventet 7 km med surfing tilbake. Jeg måtte hoppe på land å pakke om kajakken igjen for å få tyngde i rompa. Slet allerede med at vinden ville snu kajakken opp mot vinden, så bedre å bruke 5 min for å pakke om kajakken.

På veien tilbake dukket ferja opp ut fra tåka. Første gang jeg møter den på nært hold i kajakk. Å den kommer fort! Vi lå i grei avstand til den og ventet til den passerte. Så startet kryssingen over på vei tilbake til Ørekrok.

Får ikke mye gratis så her var det bare å jobbe på i bølgene. Bølger for dagen var 1-2 meter i snitt. Tilbake på fastland siden var vinden opp mot 13 m/s.

Lenge siden jeg har vært så støl i mage og i hoftene. Gangsperre i hofta er ikke ofte jeg har på tur. En utrolig gøy og nyttig tur og alltid gøy å lære mer av gode padlere.

Ikke like fint vær på plass tilbake ved parkeringen.

Ruta:

Takk for invitasjoen, jeg kommer gjerne igjen!

bottom of page