top of page

NM i slalåmpadling

Helgen som var hadde vi satt av som familiehelg. Det blir mye padling til tider og tiden fremover er intet unntak, derfor hadde vi holdt av helgen for å kun være avholdt til familien. Det betyr jo ikke at man ikke kan lure inn noe padling fordet :)

Foto: Hentet fra Kongsberg padleklubb sine sider.

Kongsberg padleklubb var årets arrangør for NM i slalåm. Så å kunne legge søndagsturen til Kongsberg måtte jo bare bli perfekt. Familien, padling og tur. Alt i ett som gjør familiedagen perfekt.

Selv sønnen vår på 1,5 år syntes det var gøy å følge med.

Lørdagen var det lag konkurranse og juniorene som padlet, søndagen var det klart for å kåre de nye norgesmesterne blandt herrer og damerer. Det var intet mindre enn 52 startende gjennom helgen! Dette er utrolig bra oppslutning. et klart tegn på at slalåm padling virkelig er på vei tilbake. Har vært noen år hvor andre grener har vært litt mer i vinden, men slalåm er helt klart på vei tilbake og ikke minst veldig publikumsvennlig så det er gøy å se på også!

Reglene er enkle, man må gjennom portene, 2 forskjellige porter, røde og grønne porter. Grønne betyr at du må rett gjennom og de røde betyr at du må forbi porten og opp igjennom den. Må ikke ha hele kajakken gjennom. Holder med hodet. Så man kan spare mange sekunder på å ha gode linjer i vannet og kun få hodet gjennom. Om du bommer på porten får du 50 sek tillegg på tiden og kommer du innat porten får du 2 sek i tillegg.

Liten lunsjpause underveis må til. Passet fint når det regnet akkurat da:

Det var også flere som startet i C1 klassen. Dvs de tar ut sete i kajakken og setter inn en slags sal i kajakken. Da sitter de på knærene og padler med kano åre. Vikelig imponerende å se på åre kontrollen på de vikelig gode padlerne! Dette ligger det mye trening bak. Møtte en som har padlet slalom tidligere og han sa når han var aktiv var det snakk om 15 timer trening i uka....

En av gutta som har vært med noen år:

Var noen kjente fjes på vannet å da er det jo litt ekstra gøy å følge med. Noen av disse gutta har holdt på i snart 30 år om ikke det har passert 30 år på vannet. Gutter og jenter startet om hverandre, men tidene ble delt inn i forskjellige klasser. Ferskeste padlern på vannet tror jeg hadde padlet i 3 uker. Det er sprekt gjort! Noe man også legger merke til er at alle utøverne heiet på hverandre. En god kultur med andre ord.

Vi gratulerer de ferske Norgesmesterne og for resultatet se HER og vell gjennomført til Kongsberg padleklubb!

Vinneren blandt herrene gikk til tidliger NM mester og på hjemmebane: Jonny Haugen. Gratulerer! Også en av ildsjelene bak arrangementet.

Denne slalåm banen er forresten åpen hele året for trening. Så om du kunne ha tenkt deg å prøve ta kontakt med Kongsberg kajakklubb!

bottom of page