top of page

Kajakken er klar for mørket

I år har jeg byttet kajakk og for tiden padler jeg mest en North Shore Atlantic LV. Blitt mye fokus på lek i bølger/brott osv så trengte en plast kajakk jeg kunne herje litt mer med. Så ville jeg jo gjerne padle en fra Valley... hehe, valget falt til slutt på en North Shore pga størrelsen. De er kjøpt opp av Valley for de som ikke var klar over det :)

Tilbake til overskriften, det har jo vært lange lyse dager og har derfor brukt kajakken som den har vært, men nå som den mørkere årstiden har kommet er det viktig å tenke på synlighet. Skimmen min har alltid hatt noen supre tau og stikk. Masse refleks og god kvalitet på tau og strikk. Skjønner meg ikke på enkelt produsenter som sparer penger på det området og det fliser seg opp etter bare noen få runder på vannet.

Skim er jo mer eller mindre gift med Kajaksport så tenkte jeg skulle høre litt med de på messa om det kunne være noe som kom fra de. Så rimelig happy når de kunne informere om at Skim brukte dette fra dem. Første vi gjorde når vi kom hjem var å slenge inn en bestilling på dette.

Så i dag har jeg endelig kunne byttet på kajakken! Er jo super enkelt, så til alle som padler i mørket, bytt tau og strikk!! hehe. (Du finner det HER og HER i nettbutikken)

Her er kajakken uten refleks:

Så er det viktig å kappe strikken med varme, slik at det ikke fliser seg opp i tuppen slik du ser tauet har gjort her, et annet tips er å kutte på strå, da er det enklere å tre igjennom på deksfestene:

På vinteren er det gjerne litt kalde fingre, mye votter og hansker osv. Så det å kunne rigge kajakken slik at det blir enklest mulig under redninger. Både egen og kameratredning er viktig. Så derfor setter jeg på noen dekksballer (Også fra Kajaksport) Trykk HER for link

Man trer de på, lager en knute så sitter de på plass:

Her har jeg fått tredd fronten av kajakken:

Og slik ser det ut i mørket :

En ting er å gjøre seg synlig for andre båter, men heldigvis er det ikke så mye båter ute på vannet denne tiden av året. Det som derimot kanskje kan være en større sansynlighet er at du kan velte, om du da skulle ha mistet kontakt med egen kajakk (helst ikke gjøre det...) eller om noen av padlekompisene dine skal finne deg, da er det utrolig kjekt å ha en kajakk som lyser såpass godt opp uten lys på seg!!

Så dere, pass på å gjør dere selv og kajakken mest mulig synlig og pass på nedkjøling fremover. Har tidligere skrevet et innlegg om dette, les det gjerne igjen HER for en oppfriskning samt 10 tips om vinterpadling HER

bottom of page