top of page

Ivrig elev på kanokurs.

Ikke lenge siden jeg skrev et innlegg som handlet om kano, på vei ut eller inn? Les gjerne HER

Siden da har jeg hatt gleden av å bli enda bedre kjent med Matt Skuse som var en av de jeg nevnte i innlegget. Kort fortalt om Matt, en ekte kano entusiast med BCU 5* Open canoe og fersk aktivitetsleder i NPF. han kommer fra Whales, men er bosatt i Norge og ønsker å kunne gjøre sitt for å bidra med et løft på kanointeressen i Norge.

I går var jeg så heldig å kunne bli med Matt ut på vannet. Drammenselva gjorde susen da mange av vannene rundt oss har fryst til is. Vi startet med å få litt varme i kroppen. Før vi gikk over på mer av det tekniske. Her har jeg mye å lære. Jeg anser meg selv som en som er bedre på kano en gjennomsnittet, men når jeg blir plassert i kano sammen med Matt er det som om jeg står på introkurs uten noe kunnskap overhode. Jeg er det man kan kalle for en ivrig elev, Matt spurte hva jeg kunne tenke meg; lære mest mulig! Det fikk jeg lov til...

Her med sveipetak (Alle bilder er tatt med mobil så ikke beste kvalitet):

Vi begynte med det mest grunnleggende. J-taket. Når man har et J-tak som sitter kan man videreføre dette taket til mange andre tak. Videre var vi innom Canadian J også kalt Knifed J. The indian stroke og reverse sweep. (Sveipetak)

Jeg kan dessverre ikke disse uttrykkene på norsk, så om dere vet hva det heter (på norsk), send de gjerne til meg.

Helt avsluttningsvis var vi en rask tur innom kanoseiling. Jeg har vært ute å seiliet med kano sammen med pappa når jeg var liten, men aldri prøvd selv. Var ikke mye vind å skryte av i går, men vi bestemte oss for å gi det en sjanse.. Så vi padlet et stykke oppover før vi rigget opp seiliet og Matt gikk gjennom basic. (Det man kan kalle lynkurs) Før jeg ble sendt ut på vannet alene og skulle seile ned til utgangspunktet og han gå. Hehe, siste han sa var;" Om du skulle velte, ikke bry deg om kanoen, bare svøm inn til land så tar vi det senere. " Akkurat..... Hvor mye krefter er det i dette seilet?? Meeeen, han var nok klar over at spenningsnivået var heller labert. Var ikke akkurat det man kan kalle for å seile for fulle seil. Så det gikk rimelig rolig for seg, men gøy var det uansett!

Seilet er rigget:

"Full" fart nedover:

Det som er fasinerende er at Matt har med seg alt han trenger for å passere alle slags mulig forhold han vil møte. Tenker å lage et eget innlegg om de forskjellige årene man kan bruke, når bruker man seil? Når bruker man teknikken poling osv... Så håper jeg det er oppfriskende at bloggen ikke kun har kajakk innlegg, men også kano. Kanskje det kan bidra med at noen av dere har lyst til å kaste dere i kanoen og lære noen nye teknikker? Matt skal i hvertfall avholde flere kano kurs i sesongen 2017 og jeg skal i hvertfall være med på flere av de.

Selv ble jeg stolt eier av et nytt oblat fra NPF i går, nemlig en introkurs KANO oblat. Like stas hver gang man kan fylle på med nytt oblat.. hehe...

Sjekk ut instagramkontoen til Matt for noen fantastiske kanoebilder og en video fra i går: matt.skuse

bottom of page