top of page

Øst eller vest?

Sist søndag skulle vi en god gjeng ut å trene I best mulig forhold. Dvs ikke finest mulig vær, men MEST mulig vær. Det er ikke noe vi er kjempe bortskjemt med, også er det så typisk at det dårlige været faller midt I uka og man ikke får dratt ut pga hverdagen. (Selvom jeg har mye padlefrihet I jobben jeg har så kan jeg faktisk ikke bare stenge butikken å stikke, da tror jeg I hvertfall at det hadde blitt noen sure kunder. Eller er det innafor, "ute på vannet, åpent I morgen om fin vær?" ;) )

Uansett etter litt frem og tilbake var det gjengen I østfold som trakk det lengst strået. Lenge hadde vi tenkt oss til Kløvningen, men ble en tur til Hvaler. Et utrolig flott området det også. Kjedelig bare å måtte kjøre I 5 timer tur/retur for å komme dit... Men det var verdt det.

Går gjennom ruta for dagen. Bilde tatt av Oslo Kayak tours. Sjekk dem ut på Instagram!

Vi var 10 stk som møttes med plan for å finne noen brott å trene i. Samt noen ilandstigninger. Været var kanon og vi var gira.

Padlet ikke langt før vi kom til et morsomt brott. Der leika vi å holdt på før vi siktet oss enda lengre ut for å finne noe mer forhold.

Dessverre var det ikke like store forhold som vi hadde ønsket, men vi hadde enkeltbølger på over metern. Nå disse kommer mot land å bryter blir det definitivt gøy nok.

Surf før lunsj, skulle ha ligget mer I høyre der gitt. :

Fant en liten surfesone som vi leiket litt I før lunsj.

Mens vi satt å kosa oss I sola på et svalberg kom den alltid like overraskende havtåka. Så fra å stråle omkapp med sola gikk det til tjukk tåke. Det var ikke meldt noe tåke denne dagen så har hørt flere som var på tur denne dagen som ble overrasket. Uansett så gjorde dette at vi revurderte planen vår med å dra enda lenger ut for å finne enda større forhold. Vi ble enige om å holde oss der vi var og heller ha litt surf, ilandstigninger og morro.

Etter lunsj:

Så vi satte ut igjen og kosa oss. Jaggu måtte jeg ut å svømme litt gså da jeg ble" overrasket" av en bølge. Altså så overrasket ble jeg ikke for lå jo I brottsona. Rulla satt ikke. vannet er ISKALDT og merkelig nok gjør det litt med at det er vanskelig å holde hodet kaldt.. Så yngstemann I gruppa (17 år) var raskt på plass å fikk meg ut derfra, mens kajakken ble med ut og vi tok en kameratreddning utenfor brottsonen.

Her blir jeg "reddet" prøver å komme meg lengst mulig opp på bakdekket, samtidig ser dere flere I gruppa som alle er klare om man skulle ha trengt mer hjelp, god gjeng å ha med seg på lek :)

Man skal ikke ligge lenge I vannet nå før man blir kald og viktig å komme seg mest mulig opp av vannet. Kjente fingrene var Ganske numne når jeg kom meg oppi igjen å veldig greit å få padlet seg varm igjen.

Etterhvert ble vi alle litt kalde og veien hjem var lang for enkelte (En spredt gjeng geografisk) Så turen gikk tilbake til start og vi ble loset trygt tilbake gjennom tåkehavet.

Det å ha litt basic inne med navigering er ikke så dumt når man er ute på tur og tåka kommer.

Uansett en kjempe flott dag på vannet med gjengen og jeg gleder meg igjen til neste gang!

bottom of page