top of page

Mye lærdom en mørk kveld

Hehe, en veldig dyster overskrift, men det er mye sannhet i den.

Forrige uke var jeg nemlig ute å skulle trene litt på navigering i mørket. Nevnte jo såvidt i forrige innleg HER at det å ha litt basic inne om navigering er viktig. Navigering føler jeg også er ferskvare. Om jeg ikke trener mye og ofte på det så glemmer jeg rett og slett. Etter jeg ble mamma har jeg fått Teflon hjerne så alt teoretisk er så tungt å lære seg. Så det må seriøst inn med t-skje.

Så heldige meg så tilbydde en padlekompis å bli med meg ut å lære meg litt mørke navigering. Han er nemlig veldig god på det og holder også egne kurs I navigasjon. Neste kurset hans finner du HER

På vei utover, alle bilder tatt av Kristoffer, han har også kanskje Norges beste instagramprofil: @kristoffervan

Uansett møttes vi ute ved Åros for å ta turen ut I Oslofjorden.Klokken min har ryket og dette er et vikitg verktøy for mørkepadling. Kristoffer (padlekompis) hadde glemt sin så da ble det stoppeklokke på telefon. Alt løser seg, handler bare om å være litt oppfinnsom. Noe vi skulle oppdage flere ganger den kvelden...

Startet med litt krysspeiling. En gjennomgang av forkortelser på de forskjellige beskrivelsene på fyrlyktene osv. (Her slår teflonhjernen inn og dette MÅ pugges)

Gikk også gjennom bruk av Overettlinjer. En utrolig fin måte å passe på at man ikke padler I bue , men holder rett kurs.

Første lærdom for kvelden: Kompasset mitt var helt spinnvilt pga altfor mye padleutstyr som påvirket nåla. Uansett hvor mye jeg prøvde å flytte så hadde jeg noe som påvirket. Noe som ikke gjorde jobben veldig enkel. (ja dette kan være en unskyldning, men det VAR

vanskelig)

Målet for kvelden var en helt enkel påle ute i fjorden som er merket på kartet. Etterhvert som mørket kom var det greit å få på hodelykt. Vel, jeg som alltid snakker om å sjekke utstyr osv hadde ikke gjort jobben. hehe. Så batteriet hadde gått og jeg hadde ikke med reserve batteri. Heldigvis fikk jeg låne Kristoffer sin.

Bomma litt på pålen, men tror nok krysspeilinga var den som gjorde det litt upresist. Nåla på kompasset ville ikke samarbeide på kajakken min og ikke så let å krysspeile mens jeg henger over en annen sin kajakk, men vi fant pålen da.

Vi sa oss fornøyde å hadde en blikk stille tur tilbake til bilene. Er noe magisk å padle helt I mørket, kun månene og stjernene som lyser opp. Dette er altfor skjeldent.

Fikk noen tips på hvordan jeg kunne bruke stjernene til å finne ut himmelrettningene også. Elsker sånn små nyttige tips. Turen var utrolig lærerik og jeg lærte at utsyr må gåes over og jeg må oftere ut å navigere.

Er dere flinke til å navigere? Har dere kanskje noen lure tips å dele, jeg tar de gjerne imot!

bottom of page