top of page

Alenetid og trening i Drøbak

Forrige uke satte jeg kajakken mot retning Drøbak. Ei av de jeg tok Videregående med hadde ikke lagt noen store planer for helgen hun heller, så da ble vi enige om at trene litt sammen.

Så etter jobb på lørdag satte jeg bilen min (Som for øvrig ikke har aircondition!) i kurs mot Drøbak.

Vi møttes ved DKK, Militærstranda. Pakket kajakkene og satte snuta mot Håøya. Er ganske annerledes for ei som har hovedbase i Drammenselva å krysse Drøbaksundet en lørdag formiddag i strålende sol. Da gjelder det å se litt mer til høyre og venstre før man krysser "motorveien" over til Oscarsborg.

Akkurat ankommet Håøya:

Vi bader jo i sol om dagen, så å ta ei økt med redninger osv var jo ikke noe problem. Vannet begynner jo å holde gode badetemperaturer også. Men vi var begge enige om at vi ikke hadde holdt ut så lenge hadde vi ikke hatt tørrdrakta.

Jeg har lagt meg til ei lei uvane, nemlig å bruke neseklype og syntes alltid det har vært ubehagelig med vann i nesa. Nå kommer det sikker litt av mangel på saltvann i området jeg trener mest. Så dette er noe jeg har bestemt meg for å slutte med når jeg er i saltvann. Må bare tvinge meg til at det går fint. Å til min store overraskelse og glede så gikk det uten de store druknings fornemmelsene ;)

Natten skulle tilbringes alene på Håøya for så å treffe flere fra DKK dagen etter. Jeg har ikke for vane å sove så mye alene ute i naturen, jeg er altfor sosialt vesen til det. (Og mørkeredd) Helt til jeg ble tobarns mamma. Altså jeg kosa meg SÅ! Hadde med bok, litt god mat og lå på et berg og nøyt sola som gikk ned. etter hvert som myggen begynte å holde meg med selskap krøyp jeg under myggnettingen og lå under åpen himmel og kosa meg glugg.

Nattens "soverom":

Utsikten under myggnettingen:

Dagen etter kom en fra DKK og møtte meg akkurat i det jeg hadde pakket kajakken ferdig, vi tok en liten omvei rundt øyene tilbake til Militærstranda. DKK hadde padlingensdag og ønsket alle velkommen for å prøve kajakker og bli kjent med klubben.

Vi fikk nyte godt av vaflene også stakk vi en liten gjeng ut i havnebassenget og trente på litt mer redninger. Hele dagen uten neseklype. (Bortsett fra en gang hvor jeg var "bevistløs" og trengte litt ro i hodet)

Fra DKK sin Padlingens dag. Flott området og det ble en godt besøkt dag for dem:

Hands of God. (Her er jeg da bevisstløs og heldigvis ble jeg reddet :) )

Jeg hadde en helt topp helg sammen med andre padleglade. Drøbak viste seg fra en fantastisk side ( En annen side av denne historien var en gretten kransjafør som hadde heist opp bilen min iløpet av lørdag kveld. men selv ikke han klarte å ødelegge helgen min. )

Og til dere som lurer, rulla sitter 100% igjen og mammakroppen begynner sakte men sikkert å komme tilbake på plass. Så til helgen har jeg mitt første Grunnkurs og jeg er klar!!!

bottom of page