top of page

Ny lærdom med grønnlandsåra.

Jeg har alltid padlet med euroåre. Åra mi har jeg hatt i 8 år nå. Ikke noe tull med den, rett skaft og Werner Shuna standard skaft. Alltid vært med meg på alle eventyr og diverse nye kajakker. Føler nesten man får et tettere bånd til åra enn kajakken, noen som er enig med meg?

For andre sesong på rad så selger vi Grønnlandsårene til Anders Thygesen. Det er jo et stor marked for de, jeg ser prinsippet. Har bare aldri hatt noe behov for å bytte ut åra mi. I vinter fikk jeg dog et møte med grønnlands åra til Etain kompisen min. I nybakt mamma boble stilte jeg på bassengtrening med meg selv, men det var det. Hadde jo glemt nesten alt av utstyr! Imponert at jeg husket det var trening i det hele tatt. Grønnlandsåren var der og det var på tide å prøve noe nytt. Må innrømme at det var litt gøy å få til noen ruller jeg aldri har fått til før. Åra har jo helt enormt med oppdrift.

På onsdag var det klart for en klubbtur til Fiskum hvor Anders og Jannie skulle ha teknikktrening med Grønnlandsårer. Mange i GKK har laget nye årer i vinter, Totalt 51 medlemmer om jeg ikke tar feil. Så da slang både mamma og jeg oss med for å se om ikke vi kunne plukke opp litt ny lærdom.

Photo: Jannie Heegaard - kajakkspesialisten

Når man har sittet å terpet på vannet som instruktør i mange år at ALLTID ha samme utgangsposisjon, så blir det litt rart når Anders snakker om; bruk hele åra, flytt taket, dette kan gjøres i fremdrift, støtte og svingtak. Hehe, har vel hendt jeg har jukset på euroåra når det kommer til rulle, men ikke til de grader så synlig som man skal gjøre det på grønnlandsåra. Men det er noe som fasinerer meg. Om det er hele historien og kulturen bak grønnlandsåra det vet jeg ikke. Men gøy var det! Så blir garantert ikke siste gang jeg prøver dette...

Litt teori før vi gikk på land. Kameramannen til høyre lager reportasje til Norge rundt. Så da kan man få større innblikk om dagen på vannet. Photo: Jens Petter Ørjansen.

bottom of page