top of page

Min første kajakk (kjærlighet)

Hei folkens, jeg har tidligere her på bloggen skrevet litt om meg selv og hva slags padling jeg driver med, men nå tenkte jeg å begi meg ut i den farlig verden det er å kommentere utstyr. Er det noe som skaper opphetet debatt der ute i diverse Facebook grupper, så er det når noen kommer i skade for å spørre om «hvilken båt, åre, drakt» er best. Jeg tenker at det som er best for noen ikke nødvendigvis er best for andre, og derfor synes jeg det er gøy å representere en spesialist butikk som Eian Fritid som setter sin ære i det og finne riktig utstyr til de som kommer å handler.

Gule Fare – er en Valley Etain 17,7 i plast, og det er faktisk den båten som gjorde at jeg kontaktet Eian Fritid første gang. Mine første to sesonger med padling ble gjort i en lånt kajakk og når jeg skjønte at det var padler jeg skulle bli når jeg ble stor, var jakten på min første kajakk i gang. Det var ikke så lett å finne båten jeg ville ha, jeg er 194cm høy og på den tiden veide jeg jeg drøye 135kg. Jeg ønsket en båt uten ror som kunne manøvreres i større forhold og samtidig kunne holde tritt med raskere båter. Folk i min lokale padleklubb anbefalte meg å snakke med Eian Fritid og etter noen mailer frem og tilbake dro jeg til Mjøndalen for å prøvesitte kajakk.

Her sitter jeg i min nyinnkjøpte kajakk for første gang Valley Etain 17.7

Etain er Valleys flaggskip i tur og ekspedisjons segmentet. Fabrikken selv beskriver den som en rask båt med god retningsstabilitet, som samtidig klarer å beholde lekenheten. Etain har en lang vannlinje og en nøytral form, noe som gir god forutsigbarhet i manøvrering. En svak v-bunn bidrar til at den er lett å holde på stø kurs, ofte bruker jeg ikke skeg selv når det blåser. Jeg er ikke den som sover mest i telt, men det er ikke noe problem å pakke Etain for en helgetur eller lengre, det er for eksempel plass til en flaske Skotsk single malt bak skeggen! Lukene er som på alle andre båter fra Valley tette og fine.

Mitt forhold til min Valley Etain har forandret seg mye etter hvert som jeg har blitt en bedre padler. Til å begynne med gav den meg trygghet når forholdene ble større, jeg satt godt og hadde mye bedre kontakt med kajakken enn jeg hadde hatt tidligere. Den var ikke like stabil som det slagskipet jeg padlet tidligere, men plutselig kjente jeg at sveipetakk og styretak foran hadde god effekt. Det er klart at en båt som er over 17 fot lang ikke svinger på femøringen, men om du stoler på båten og bruker kanting så er den med på leken. Det er absolutt en båt man kan utvikle seg i som padler, og min har fått hard bruk opp gjennom årene. Min «gule fare» er fortsatt «godbåten» min , faktisk er jeg så glad i min Valley Etain at når jeg knakk tuppen på den på bølgefestivalen så kjøpte jeg en til, så jeg har to Valley Etain 17,7 en gul og en oransje sånn for sikkerhets skyld.

Tuppen knakk etter et "lite" sammenstøt

Her i min nye orange Etian 17.7 Bildet tatt av Einar Eckholdt

Som sagt så finnes det mange bra båter, det som er viktig er å finne den som passer for deg! Men Valley Etain er absolutt en båt det kan være vert å ta en nærmere titt på.

Bildet tatt av Anne Stålegård.

bottom of page