top of page

Hei og velkommen!

Hege Suarez Eian - Jeg er den nye generasjonen i Eian Fritid. En av Norges ledende kano og kajakkbutikker, etablert i 1989. Jeg er vokst opp med kano og kajakk som en del av hverdagen, og drømmen min har alltid vært å få lov til å kunne ta over Eian Fritid. Nå er jeg deleier og gleder meg til veien videre. Padling for alle er Eian Fritid sitt motto, og det brenner jeg for! Å kunne motivere andre til å få like stor padleglede som meg er mitt store mål. Jeg er utdannet gjennom Norges Padleforbund (NPF) som instruktør, aktivitets- og turleder for kajakk, har også gjennomført kurset videregående hav. I tillegge er jeg utdannet NPF aktivitetsleder for kano.

Jeg har også tatt flere kurs i det Britiske systemet. Hvor jeg er Sea kayak Leader samt Provider i Sea Kayak Award. Men min kompetansereise stopper ikke her. Det er stadig nye kurs som skal gjennomføres, og kunnskapen den deler jeg mer enn gjerne med kunder, kursdeltakere og padlere i sin alminnelighet.

Flere av innleggene er skrevet av våre tidligere ambassadører, Svein Sætre og Jon Fredrik Arnesen, begge erfarne padlere, instruktører og turledere, og aktive deltakere i sosiale media. 

Svein Sætre – Også kjent som Super Svein i kajakkmiljøet, er født i Kristiansund og bosatt i Oslo. Han har i mange år hatt en brennende interesse for vannsport generelt og padling i særdeleshet. Svein har en lang operativ karriere som offiser forsvaret. Men som så mange andre endte han etter hvert opp på et kontor. Savnet av feltlivet ble imidlertid stort, og som han selv uttrykker det; «På fritiden ble padling redningen». Panservognen, knappeteltet og annet feltutstyr er byttet ut med kajakk, padleåre, et super-lett selvstående telt og liggeunderlag fylt med dun. «Aller best liker jeg å planlegge og gjennomføre guidede turer, gjerne over flere dager og bort fra sivilisasjonen i naturskjønne omgivelser», sier Svein. Han trives svært godt i rollen som instruktør og turleder, og er kjent for sitt fokus på gi andre flotte naturopplevelser, økt kompetanse og mestringsfølelse.

Jon Fredrik Arnesen – «Fekken» blant venner, bor i Fredrikstad. Vannsportkarrieren hans begynte da Jon Fredrik gjorde sitt første dykk 12 år gammel. Men siden 2014 har padling vært den store lidenskapen. «Med lånt kajakk skulle jeg bare ta noen korte turer rundt hytta på Hvaler, og så ble jeg helt hekta!», sier han. Østfold-skjærgården og Hvaler er Jon Fredriks sin tumleplass og "hjemmebane". Her kjenner han de fleste kriker og kroker blant holmer og skjær. Jon Fredrik padler ofte på havet og trives aller best ute i bølgene. Det ikke er uvanlig å observere «Fekken» med hode ned og bunnen på kajakken i været! Jon Fredrik padler også en del i elv med kajakk og packraft, og gleder seg til å prøve kano. Ellers er han kjent for sitt alltid gode humør. Når det kjøres surfe- og brottkurs høres ofte et rungende «padle på» over vannet.

bottom of page