top of page

Icebreaker

Gradestokken viste -24 grader når jeg hadde levert i barnehagen. Brrr... Det er kaldt, men i en til tider hektisk hverdag er det ikke alltid så lett å finne tid til en padletur. Så når det allerede var planlagt at jeg skulle møte Rudi i kajakkboden kl 09:00, så var jeg veldig innstilt på å komme meg på vannet.

Det angret jeg ikke på. Vi tok kjøreturen til Holmen i Asker. Vi var litt spente på om det hadde fryst hele veien inn eller om vi kunne klare å komme oss ut til åpent vann. Vel fremme fant vi ut at vi skulle legge ut å prøve, det så ut til å være is et stykke ut, delvis bryti opp, så var det åpent vann. Ikke nok med det, men det var knall blå himmel og strålende sol. En fantastisk vinter dag!

Med friskt mot satte vi i gang, gradene viste -15 nå så vi var enige å holde rolig tempo slik at vi ikke ble for varme. Det startet med tynn is som det gikk fint å bryte igjennom. Åpent vann nærmet seg raskt og jeg tenker så bra. For hadde jo vært så kjedelig om vi ikke kom oss på tur....

Noen meter unna skjønner vi raskt at åpent vann det var det så absolutt ikke. Det tar tykk is som skinte omkapp med sola!

Vi får snudd kajakkene og peiler oss inn på ny kurs, det hadde vært en båt tidligere som hadde pasert, så isen måtte jo være bryti opp et sted bled vi enige om.

Litt frem og tilbake ble det før vi fant "veien"og turen kunne gå videre. Så blandt isflaka drømte vi oss bort på ekspedisjoner i kaldere strøk og var litt takknemlig for at det ikke var isbjørner i Asker :)

Etter en stund fant vi ut at det kanskje var best å snu, ganske tungt er det også å padle gjennom is hele veien. Litt usikre på hvor lang tid det tok før isen ville fryse til igjen var vi også.

Erfaringen vår ble - ikke lang tid i det heletatt. Så enda tungere ble det hjem. Isen hadde allerede begynt å sette seg, men heldigvis hadde det blitt høyvann i mellomtiden så isen hadde begynt å trekke seg utover. Så etter en halvtimestid kom vi til åpent vann! Så deilig det er etter 1-2 timer som "icebreaker" å komme til åpent vann! Så bare for gledens skyld padlet vi litt på kryss og tvers før vi gikk på land på en av de siste øyene for å spise lunsj.

Rudi hadde dagen før sendt video av pasta bolognese som puttret på komfyren, så jeg gledet meg til lunsj! Vi tok oss til rette på en fantastisk eiendom. Heldig er de som eier den.

Rigget oss til i solstoler og maten ble servert. Det er jo halve turen, pausen.

Det ble ikke den lengste turen i dag, men vi fikk noen erfaringer på veien, frisk luft og en fantastisk dag på vannet, eller isen....

bottom of page