top of page

Sommeren 2016

Vet du hva du skal i sommer? Kanskje du har begynt å planlegge, eller bare å drømme... Jeg vet hva jeg skal i sommer, jobbe. Sånn er det når man jobber i padle bransjen. Så lenge ikke jeg har barn som går på skole så tenker jeg at det er helt greit. Så får man finne ut av ting når den tid kommer.

Som regel her jeg sitter hele sommeren, klager ikke da!

Stort sett har jo de fleste fri på sommeren og planlegger ferien sin fremover nå. Mamma husker godt at læreren min var så imponert over sommerferiene jeg var på når jeg var liten. Vi var alltid på tur i Norge, i telt og en eller annen form for båt. Det var jo helt topp!

I de senere år har man lest om barn som blir mobbet på skolen fordi foreldrene kanskje ikke har råd til å ta med alle barna til syden og derfor velger å ta de med på telt tur. Så utrolig HELDIGE de som drar på telt tur er! Noe er galt når det er grunnlag for mobbing.

En som var på sin første kanotur. GØY!

Heldigvis tror jeg trenden er i ferd med å snu. Det har lenge vært trendig å være aktiv, så folk flest er mer opptatt av friluftsliv. En annen viktig faktor er at det er nedgangstider. I nedgangstider velger folk å bruke det vi har. Nemlig Norge! Vi har et FANTASTISK land , med en enestående natur.

Enten om man velger å dra med havkajakk langs kysten, eller kanotur på et lite tjern i nabolaget.

Her er noen forslag fra meg på hva man kan gjøre:

1. Gå på biblioteket å lån "Hundre padleperler" av Øystein Køhn. Her er det mange tips for noen flotte innlandsturer med kano. Det beste er at her står alt fra vanskelighetsgrader, til overnattingsmuligheter osv. (Kan padles med kajakk også :) )

2. Ta en tur ned eller opp Telemarkskanalen. En flott tur med eller uten barn. Kan padles med kano eller kajakk.

3. Ute etter litt mer fart? Ta en tur til Sjoa! Elvepadlere fra hele verden kommer hit gjennom sommer sesongen. Der kan de som er helt nybegynnere til de erfarne finne det en leter etter.

4. Bli med på en guidet tur. Drømmer man om feks. NordNorge i kajakk? Det er mange tilbydere som har guidet turer. Finnes opplegg for både de drevne og de som er litt mer ferske. Da sparer man tid mtp planlegging osv. Fiks ferdig opplegg og kajakker venter på deg! Finnes tilbydere med guidet tur over hele Norges kyst linje!

5. Har man ikke egen kano/kajakk, men ønkser å dra på egen tur i sommer? Flere som leier ut, eller kanskje du har en nabo som kan låne deg en kano i sommer? Er også mange kajakk klubber som låner ut kajakker til sine medlemmer.

6. Husk å bruk hodet! Vannet kan være kaldt for små barn å dette uti, ikke ta noen sjanser. Er det noe tvil, så er det ikke noe tvil. Ta et kurs om dere skal legge ut på en kajakktur halve sommeren. Mange som tilbyr dette i Norge, så lurt å kaste seg rundt å melde seg på.

Bilde fra Hatvika Lodge i Nord Norge. (Hentet fra dems facebookside)

Selv kunne jeg absolutt ha tenkt meg nordover, men timeplanen er vanskelig å få til å gå opp.

Syntes uansett det gir meg like mye glede å kunne ta med den lille familien min på kanotur på det nærmeste skogsvannet en natt, som gleden jeg får av å kunne utvide noen grenser på havet.

Uansett, god planlegging. Om noen ønsker litt mer konkrete tips, er det bare å spørre!

bottom of page