top of page

Kurs sesongen er i gang

Har vært litt stille på blogg fronten i det siste, men guri så mye som har skjedd siden sist! Så handlet rett og slett om prioritering, men nå skal alt bli så MYE bedre. Vi har nemlig pakket sammen alt i Sigdal og flyttet tilbake på gammel adresse, men butikken er ikke i samme del av huset der den var før, derfor ble det litt av et prosjekt å få opp butikken også!

Var noen intense dager med lange dager og også litt tungt å si "hadet" til Fritidtsunet.

Nå er vi igang i Mjøndalen og vi er SÅ fornøyde. Dere er hjertelig velkommen for en kikk, handel eller kun for en koselig padleprat :)

Oppi alt dette vil jeg si at kurs sesongen er i gang! Fremover nå blir det mye kursing og jeg tenkte det kunne være hyggelig å lage et fast ukentlig innlegg fra kursene jeg har.

Først ut var introkurs, 6 spente deltagere. Været var ikke mye å skryte av, men humøret var heldigvis på topp hos dem alle.

Litt luksus ble det også for dem, for Skim kompisen min ble med, slik at vi kunne trene litt selv etter kurset også. 2 instruktører og 6 deltagere, det er godt utbytte.

Årets første flåtebilde:

Ekstra hyggelig er det at noen av deltagerne har jeg sett i protokollen at har vært på flere kajakk turer siden kurset og noen har vært innom i butikken. Alltid hyggelig å treffe igjen kursdeltagere på land eller allerhelst vannet.

Helgen som var så var det klart for årets første grunnkurs. Hadde med meg ikke mindre enn absolutt fulltegnet kurs, 10 deltagere. Vanligvis pleier jeg ikke ha mer enn 8, men forholdene var fine og lite vind og fin værmelding gjorde at jeg sa ok til fulltegnet kurs.

FOR EN HELG på vannet!!! Kunne jo ikke bli bedre, så må virkelig si været snudde fort fra introkurs til grunnkurs. 20 - 25 grader og vi badet i solskinn. Helt fantastisk.

Klare for dag 2 på vannet:

Dag en holdt vi oss på elva med teknikk og reddninger. Var mange folk i byen denne dagen så vi var nok lørdagsunderholdning for mange som gikk rundt elva og nøyt det fine været.

Dag to tok vi med hengeren ut til Sandebukta. Dette er et fantastisk sted som jeg bruker mye under grunnkurs. Her er det flere øyer vi kan krysse over til og ikke langt ut til Gåserumpa som ligger litt mer utsatt til, slik at man kan komme på utsiden å kjenne på litt mer bølger. Så heldige var vi ikke denne søndagen, null vind og lite bevegelse i vannet. Kun noen båter som i ny og ne lagde litt bevegelse i vannet, men trenger ikke bølger for å få til litt uplanlagt bading :)

Alle som husker starten på sideveis forflytting vet at det kan kjennes litt utrygt ut å føre åra i vannet. Ingen unntak for denne gjengen og vi hadde 2 uplanlagte reddninger før lunsj. Dette er bare gøy og god trening. Litt kjedelig var det at et par briller gikk på bånn den ene gangen. Så folkens, Husk å fest brillene dere. Selv har jeg kjøpt 2 stk neon fargede brillefester på Krogh Optik som flyter!! Helt genialt for ser de fort og trenger ikke være redd for å miste de. Så det var dagens tips. hehe.

Sikk sakk gjennom pålene:

Lunsjet ved Gåserumpa for vi tak turen tilbake på utsiden av Kummersøya:

Trente på litt reddninger i det vi nærmet oss endepunkt. Er jo faktisk bare noen få grader i vannet. Tipper 6-7 i Sande så greit å legge opp badingen til slutt. Avsluttet dagen med alle mann i vannet, delt opp i to lag. Om å gjøre komme seg oppi, tømme kajakkene og få på trekk før de kan rope ferdig.

Her våknet konkurranse innstinktet opp for flere. hehe, alltid morro øvelse.

Vil si jeg ikke kunne ha hatt en bedre start på kurs sesongen med så mange hyggelige deltagere og flott vær i helgen. Nå er det bare 2 timer til neste kurs starter, gleder meg!

bottom of page