top of page

Navigering og Tvistein fyr


(Tvistein fyr en dag det blåser litt mer enn denne helgen)

Nå er de fleste klare for 17 mai og bunad skjorta er stryket, men det er mange som har tilbrakt pinsen i kajakk. Det er facebook et levende bevis på. Ikke så rart med tanke på det fantastiske været vi har hatt!

Selv har jeg vært på Oddane Sand Camping sammen med den lille familien min og min ofte nevnte Skimkompis og kona. Veldig kjekt å kunne heve standaren litt på padlecampen så blir det plutselig litt mer familievennlig for en på 1,5 år også.

Vi duret avgårde på lørdagsmorgen, målet var å kunne få litt tid på vannet før kvelden. Jeg hadde med meg ny kajakk, en North Shore. Har jo mange kajakker å bli kjent med nå som vi er ny forhandler. Så gleder meg til å kunne bli litt bedre kjent med kajakkene, men litt tungt hjerte da Skimmen min er en kajakk jeg har blitt veldig glad i.

Skimkompis og kona:

Vell innstalert og vind blåsende rett fra Nord var det ikke mange forhold å skryte av, eller sola skinte og vi var i Nevlunghavn. Vannet er betraktelig varmere enn i Drammenselva, så vi var ikke akkurat i dårlig humør selvom det ville bli vanskelig å finne noe særlig bølger. Noen ganger er det helt topp å bare ta en tur på vannet, nyte fridagen , dyrelivet og godt selskap. Det er litt av et dyreliv nå! Mange fugleunger som akkurat har kommet seg på vannet og man skal derfor vise respekt for naturen. Langholmene skal man styre langt unna på denne tiden.

Søndagen hadde vi avtalt med 3 andre om å møtes for en litt lengre tur. Det er så bra, 5 padlere og 4 klubber, Eiker, Gyldenløve, Drøbak og Sandefjord. Alle har vi møtt hverandre gjennom forskjellige arrangement.

Vi ble enig om å ta turen over til Tvistein Fyr. Sist vi var i Nevlunghavn hadde vi A plan -Tvistein fyr, men pga vind rett fra Sør og MYE vind så droppet vi dette. Nå var det vind rett fra Nord og vi bestemte oss at litt motvind var innafor.

Driver å trener å bli bedre på navigering i kajakk. Det er utfordrende å lære seg å bedømme avtand, hvor lang tid, vindstyrke og bølgehøyde på feelinga. Så da er det bare en ting å gjør - Trene.

Vi fulgte øyene utover og tok ut siste kurs over til Tvistein. Vi ville ha litt sidevind. Ca 3 km over. Jeg tippet først 40 min over, men pga vinden endret jeg raskt til 30 min. Vi holdt greit tempo over og fremme på 35 minutter. Så følte det var ganske innafor.

Ute på Tvistein ble vi møtt av en kjempe flink arbeidgjeng. Der jobbes det på for at vi skal kunne komme å sove der. Så fra neste år folkens, da er det bare å booke seg inn på dette fantastiske fyret. Les mer om det HER

Selv hadde vi en fantastisk lunsj i solveggen.

Turen tilbake bestemte vi oss for å ta rett over, opp mot vinden. Vi tippet alle på vindstyrke før vi målte med vindmåler. Vi tippet fra 7-10. Selv tippet jeg 8 og vindmåleren viste 8,5. Følte dette også var rimelig innafor. Tippet ca 3 km til land og det var rett i underkant. Så entn begynner jeg å bli litt flinkere, eller så hadde jeg en god dag.. hehe. Må alltid ta litt av for har en tendens til å ta i litt.

Navigering og planlegging:

Vi legger ut:

Turen tilbake gikk flott, gikk jo noe tregere pga vinden, men vi holdt et javnt tempo så over kom vi.

Byttet kajakk med han ene i følge. En Valley Nordkapp Førti. Han er en ekte Valley entusiast. Så en perfekt måte å lære mer om historie, kajakkene osv. Jeg prøvde den når han hentet den i butikken, da kom den orginal. Nå hadde eier spesialtilpasset kajakken til seg. En fantastisk kajakk som jeg tror vi kommer til å selge endel av. Allerede fått noen bestillinger på den, å det forstår jeg godt etter en liten tur på vannet med den.

På vei over:

Tilbake på stranden ved Oddane hadde vi litt rulletrening i vannet. Familien ventet på stranda i det fantastiske været og pinsen kunne ikke bli bedre! Familie og kajakk. Hvem er det som sier at ikke kajakk kan være en familie ting? :)

bottom of page