top of page

Journalister og kurs

Forrige introkurs jeg hadde kom Drammens tidene for å lage en repportasje om klubben, klubben i Drammen har vokst med stor fart de siste årene og kursene har tidligere hatt lange ventelister.

Dette var årets størst kurs og vi var derfor to instruktører. Så litt hektisk å ha journalister til stede også, men syntes det ordnet seg veldig bra. Flere av deltagerne kjente hverandre fra før av og stemningen var topp. For ikke å snakke om sola! Dette var en skikkelig sommerdag. Da blir alt mye enklere.

Her kommer bilder Drammens tidene tok fra reportasjen:

Utenfor klubbhuset:

Her er jeg sammen med kursdeltager og "bryggehunden"

Kent Martin, instuktør for Eian Fritid med gruppa si.

Kommet meg på vannet med gruppa mi.

Les artikkelen HER.

I helgen var det klart for Grunnkurs Tur/Hav igjen. Et litt mindre kurs med 6 deltagere. Været var ikke helt det store og vannføringen i drammenselva begynner å bli høy, så 6 deltagere var egentlig helt topp. Heldig var jeg som hadde med meg en medhjelper også. Så vannføring ble ingen hinder.

Lørdagen startet med sol og opphold. Deler som regel dagene opp med teknikk første halvdel, Redning siste halvdel. Da holder vi på så lenge vanntempraturen tillater det.

For nedkjøling det kjenner vi på nå som elva ikke holder noe mer enn 5 grader.

Litt rigging av kajakk før start:

Jeg snakker om fremdriftstak.

Dag to legger vi opp på tur i Sande. Med teknikk og redninger underveis. Sande er det ikke snøsmelting så vannet er noen grader varmere.

Vi krysset over til Fantebukta ved Kommersøya, videre oppover langs med øya og opp og over til Killingen. Vi tok lunsj ved Vesle Killingen, en sjarmerende liten DNT hytte.

A-Plan var ut forbi Gåserumpa, med redninger der ute. Tilbake over til Kommersøya å yttersiden ned, men pga endel vind og litt bak skjema valgte vi å ta B- Plan. Krysse på nedsiden av Gåserumpa og innersiden av Kommersøya ned. Tror det var bra, for vi var på land kl 17:00, en time bak skjema. Tok oss uansett tid til å avslutte kurset i kjent stil. Alle mann i vannet.

Tok de "gamle" mot de "unge" skal si det var fart i gjengen. her var det mye konkurranse innstinkt som våknet. De eldste ledet lenge, men de unge kom seg mot slutten og resultatet ble - Uavgjort.

Lunsj ved Vesle Killingen.

Litt redninger underveis.

På vei hjem, ikke det beste været.

Alle mann i vannet. Team 1

Team 2.

Nå lader jeg opp med en dag på land før jeg er klar for et nytt fullsatt kurs i morgen.

Ha en fin kveld!

bottom of page