top of page

Padling for ALLE

Motto til Eian Fritid, kan gjerne kalle det for en av verdiene også. Dette er noe vi er veldig opptatt av. Derfor var det enkelt å velge navn på bloggen også.

Hva ligger egentlig bak det? At padling er for alle, er det egentlig det?

Såklart er det for alle, men vi mennesker er så utrolig flinke til å sette våre egne grenser. Før vi i det heletatt har prøvd. Sist innlegg skrev jeg jo om valg av kajakk, hvor vanskelig det kan være og hvor viktig der er å prøve noen før innkjøp. For det finnes så mange forskjellige modeller der ute, men nettopp det at det finnes så mange modeller gjør jo at vi har mulighet til å tilpasse alles behov også!

En god kunde av oss, som padlet i mange år var feks på rullekurs for 3 år tilbake i tid, 79 år gammel! Så fantastisk, å tilegne seg nye kunnskaper i en godt voksen alder. Han satt ingen alder begrensning.

Det finnes jo strengt tatt ingen nedre aldersgrense heller, men her er sunn fornuft nøkkelen. Jeg syntes ikke det er sunn fornuft å ha med spedbarnet sitt i bæremeis på ryggen på kanotur på Fjorda feks. Jeg tenker på barnas premisser, å motivere til lek og trivsel. Da legger man grunnlaget for mange fine turer oppover årene.

Men hva med de som har en nedsatt bevegelse?

Jeg var så¨heldig å fikk være med på en del av Klart det går prosjektet til DOT. For 4 år siden. Et prosjekt med de som hadde nedsatt bevegelse.

Jeg har vel aldri holdt et kurs som har gitt meg mer enn hva jeg fikk av møte med disse fantastiske damene. Det understreket også troen på at padling er for alle.

Fra klart det går 2012:

En håndfull damer møtte opp i Sigdal fulle av forventninger og noe nerver. Når vi snakket litt om mål for dagen sa hun ene at målet var å kunne klare å komme seg opp i kajakken og padle 50 meter. Dette satt virkelig ting i perspektiv!

Vi endte opp med en fantastisk dag på vannet, hvor de lært både kameratredning og egenredning.

Det handlet bare om å finne den riktige måten for dem.

Hun som hadde 50 meter som mål, hun har kommet mange ganger i ettertid opp for å ta seg en tur alene. Meldte fra hvor hun skulle og hvor lenge hun ble ute. Så var aldri mobilen langt unna.

Noe så flott! At man kan gå fra å håpe på å padle 50 meter til å ta seg en time på vannet alene.

Med rett tilrettelegging går det meste. Det er vel noe jeg lærte spesielt av pappa, det handler bare om å finne riktig løsning. For den finnes!

Her må vi finne rett løsning, Klart det går 2013:

En av de andre damene er fast medlem av klubben i Drammen blitt og det er alltid så hyggelig å treffe de igjen! Pappa tok et bilde av henne i Sigdal, som jeg syntes er så fint. Da står den elektriske rullestolen igjen på land, mens hun er på vei ut i kajakken. Klart det går!

For en glede! Klart det går 2013:

Så for de som kjenner noen som lurer på om de er for dårlig form, for tjukk, for liten, for høy osv. Det finnes alltid en mulighet! Det handler bare om å ta den.

bottom of page