top of page

Fjols til fjells.

Sist helg var vi klare for andre år på rad for å avholde kurs på høyfjellet. Nærmere bestemt Geilo!

Fredag ettermiddag satte vi hengeren på bilen og Rudi og jeg satte nesa oppover til fjellet, vi var booket inn på en av hyttene til Bardøla hotell, å ikke nok med det. Pga lærdom fra i fjor, hvor det snødde rett før kurs, hadde vi fått booka bassenget på hotellet lørdag etter lunsj og ut dagen. Snakk om service minded hotell! Det betyr at vi kunne trene i oppvarmet basseng på reddninger osv.

Lørdag morgen var det oppmøte på Geilo Beach. En super badestrand som er veldig tilrettelagt. Allerede kl 09:00 på morningen var det endel folk ute på tur i område. Er nok ikke hver helg man ser 13 havkajakker på strande heller, så litt opperksomhet fikk vi.

Første del av lørdagen holdt vi på med teknikk før vi skulle flytte oss innendørs på Bardøla hotell. Vi fant ut at det var 5 grader i vannet, så da var jeg enda gladere for oppvarmet basseng.

Faktisk ikke ofte det blir særlig mer enn 5 grader i vannet her oppe heller i følge de innfødte. Brrr....

Så kan vel si at nedkjøling var et aktuelt tema for helgen.

I bassenget fikk vi trent på kameratreddning, egenreddning, wet exit, balanse og lave støttetak. Så fikk veldig bra utbytte av en innendørs økt med andre ord. Tror vel ikke vi hadde holdt mer enn kanskje 1 time om vi skulle ha prøvd oss på fjell vannene.

Vi pakket oss ut fra hytta tidlig søndag morgen før vi møtte gjengen på nytt ved Geilo beach. Klare for å ta turen rundt hele vannet. En av deltagerne var lommekjent i området så her fikk instruktørene flott guiding mellom små siv, kriker og kroker. Hadde lunsj i et gjemt lite basseng , man måtte gjennom noe siv så åpnet det seg opp igjen. Så morsomt når man få oppleve slike små perler på nye steder.

Vi avsluttet dagen i vannet igjen. Tror vel de som holdt lengst holdt i 30 minutter. Vannet var kaldt, Selvom solen sto på, så tror vi skal være glade for Bardøla sin gjestfrihet.

Tusen takk for oss Hol turlag! Håper vi kan få lov til å komme tilbake flere ganger.


bottom of page