top of page

Workshop - Brottpadling

Sist November fikk jeg gleden av å bli kjent med en som heter Tomas. Vi var begge på kompetansesamlingen hos Wannado på Tromøya. Etter en helg med høy intensitet satt jeg igjen med mye mer kunnskap og en jeg visste jeg hadde lyst til å paddle mer med, for var det en som kunne brottpadling var dette rett mann. Vi var begge enige om at selvom han holder til I sør så skulle vi få til å treffes før eller siden igjen for litt brottpadling.

Helgen som var fikk vi ENDELIG til å sette av en helg med workshop Brottpadling i Nevlunghavn. Jeg inviterte med folk fra området og vi var til slutt en fin liten gjeng som bestemte oss for å dra nedover.

Pakker kajakker ved Omrestranda:

Møttes ved Omrestranda før vi padlet over til Bramskjæra hvor vi skulle slå leir for natten. Det var veldig fine forhold for dagen. Sola steiket, ca 8 m/s sør-vest.

Vi fikk opp telt og tatt ut endel av bagasjen av kajakkene. (Ingen fordel å ha en tung kajakk under brottpadling)

Dagens tema var posisjonering. Så etter en stund med teori på land var det ut å øve seg!

Resten av dagen gikk med til å leke seg, tøye noen grenser, trene på litt redninger (Disse kommer gjerne litt av seg selv når man holder på med brottpadling) og såklart å øve på posisjon I gruppa under brottpadling. .

Mange tror at Brottpadling kanskje bare er å padle nærme land der vannet skyller over kajakken og mest mulig action osv, men det er så utrolig mye mer enn det. Først og fremst handler det om sikkerhet. Er sikkerheten ivaretatt, da kan man begynne å ha det gøy! Brott paddling er ingen enmans sport. Dette er noe som man trenger å være flere for å holde på med, å gjerne noen du kjenner godt.

Så om du ønsker å prøve deg i brott, gjør det sammen med noen du kjenner (og kan det) eller bli med på kurs!

Vi kunne ikke ha hatt en bedre helg utenfor Nevlunghavn. Solen skinte gjennom hele helgen, menneskene var trivlige og kurset var utrolig gøy og lærerikt. Så gøy var det at Tomas og jeg ble enige om at vi i samarbeid skal prøve å få satt opp 4 workshops fordelt utover året. (Mer info vil komme på facebooksider osv) Tomas har holdt flere Workshops på sørlandet med stor suksess, så vi her på øst er heldige som kan få muligheten til å lære av de gode, I trygge og hyggelige omgivelser.

Om du ønsker å lese om Brottpadling er DETTE en kjempefin artikkel.

Jeg vet i hvertfall at jeg gleder meg til å bli med!

(Alle bildene er tatt av Tomas, Knut (kursdeltager) og meg)

bottom of page