top of page

Kano - På vei ut eller inn?

Jeg har nevnt det tidligere, at kano padling er noe som står mitt hjerte nært. Enda er det altfor skjeldent jeg får tatt turen ut med kanoen. Butikken har mye fokus på havpadling, da det er der den største "gruppen" av kjøpere ligger. da blir det naturlig å fokusere på det selv også som padler.

I sommer prøvde vi å dra igang et Grunnkurs KANO. Så synd det måtte avlyses pga for få påmeldte. Mange av skolene i Norge avholder kano kurs fra NPF, men om man ikke har tenkt å kaste seg på skolebenken igjen (Noe jeg har vurdert nettopp for å kunne ta disse kursene) Så er det ikke mange i Norge som avholder disse kursene, å i hvertfall ikke på østlandet.

Hva tenker du når du tenker på kano padling? Jeg tror ikke jeg kommer med usannheter når jeg tipper de aller fleste i Norge som har en kano bruker denne til de koselige turene med familien, stille vann, familie vennlig. Barna kan ta en tur selv om man har kanoen på hytta... I den gata der om dere skjønner hvor jeg vil?...

Min første kanotur hvet år er som regel mellom isflaka:

For min del tenker jeg noe helt annet, ja jeg er oppvokst i kano. Familieturene, men det var jo en LITEN del av kanopadlingen. Pappa var aktiv innen elvekano, om jeg går ut på lageret (Ja vi har et lager med kanoer/kajakker som ikke er til salgs, de fleste har vel noen i garasjen, vi har et lager :) ) Der har vi en elvekano, en maraton kano, et smykke av en trekano, familiekanoene også er det solokanoene. hehe, det var bare kanoene. Så er det kajakkene, men de får være for nå.

Kanopadlingen er så mye mer krevende enn havpadlingen, teknikken så mye mer omfattende. Noen blir kanskje provosert, å mener jeg tar feil. Tenk deg å padle elv feks, med en elvekajakk. Kan være krevende nok. Så tenker du at du skal padle samme stryk, men med en kano. Det krever mer av padleren. Sånn er det bare.

Bilde tatt av @kristoffervan og padleren er @matt.skuse (Sjekk de begge ut på instagram! )

Kanopadling er så STORT i utlandet, men hvorfor ikke i Norge? Vi er jo et land som er veldig opptatt av friluftsliv og gode på aktiviteter. Familiekanoen har fått fotfeste, så virker som man tenker at det ikke er "tøft" nok. Ikke nok adrenalin?

Jeg skal love dere det at når jeg stilte til start i Sverige, med åpen kano i et Slalåmløp. ALDRI hatt så mye adrenalin som da når det kommer til å sitte på vannet!

Nå som vi er på sosiale medier er verden plutselig blitt litt mindre og nettverk er lettere og opprette. Gleden min var derfor stor når jeg så en av Norges (mulig en av verdens) største instagram profiler innen havkajakk postet et bilde av en kano padler. I tillegg skal han skrive en artikkel om det! Tok derfor kontakt med kanopadleren. Han er ikke Norsk (Ikke overraskende) 5* BCU har han og han er klar for å prøve å vekke Norge og få oss til å få opp øynene for kanopadling!

Vi vil i hvertfall gjøre det vi kan for å bidra med vårt nettverk, slik at vi endelig kan få litt fart på denne grenen som er så liten i Norge (foreløpig)

Bilde tatt av @kristoffervan og padleren er @matt.skuse (Sjekk de begge ut på instagram! )

Så om du er en havpadler, elvepadler, kanopadler som ønsker å utvide horisonten litt, bli med å sett fokus på kanopadling i Norge!

bottom of page