top of page

Tilbake i kajakken

I dag kom jeg over et blogginnlegg fra en av Palm sine padlere. New mums - you can still kayak! Som mamma fanget denne overskriften meg noe mer enn for andre kanskje, men det er et viktig tema. Innlegget fikk meg til å tenke tilbake på oppstarten etter å ha blitt mamma. For det var ikke bare å hoppe i kajakken igjen etter noen dager så var man klar for nye utfordringer på vannet!

Jeg ble mamma i desember, ganske godt planlagt kan man jo si mtp jobben min. Gratulasjonene tikket inn og vi var super stolte. Januar nærmet seg slutten og jeg fikk en tekstmelding fra en mannlig padlevenn." Håper du får vært litt på vannet også. " Akkurat da satt jeg der i ammetåka å lurte på hvilken planet han kom fra.... hehe.(selvom jeg forstår det var godt ment.) For jeg tenker at det som er aller viktigst er at man er ikke klar før man er klar for å komme igang igjen. Akkurat da var jeg IKKE klar.

Men våren begynte å snike seg på og lysten til å komme seg i kajakken med den. Så sammen med mannen min fikk vi mamma til å trille minsten på tur rundt vannet, mens vi tok en mini tur på elva. Turen ble ikke lang, men det var første tur i kajakken igjen, den turen vil jeg huske lenge.

Å fra der begynte opptrappingen mot sesongen.

27 februar og første tur på vannet:

Første bassengtreningen ler vi GODT av enda. Magemuskler og kroppen er ikke akkurat det samme som før fødselen. (I hvertfall ikke for de fleste av oss) Så kroppen fikk kjørt seg, men det er det som er viktig. Man må bygge det opp igjen i det tempo som er ditt tempo. Basseng treningene den vinteren/våren var perfekt for min del.

Her er et bilde fra første basseng trening, mannen min ler godt, å Rudi bak kamera ler like godt. Finnes en film fra denne egenredningen som ikke egner seg på bloggen. Tror jeg bruker 5 minutter på å komme meg oppi kajakken, På dette bilder tar jeg en liten pause på vei oppi, skal sies at dette var det siste jeg gjorde den dagen så etter noen timer med rulletrening sa det bare stopp for kroppen:

Så kom april og jeg stakk på teknikk trening hos Havpadlern i Risør. Var greit å få litt oppfriskning før man skulle starte kurssesongen selv. En annen ting som også skjer når man har gått gravid og blitt mamma er at man gjerne kan få noen ekstra kilo, så bomma litt der også. Så i det jeg skulle smette ned i kajakken, ja så var det ikke så mye smetting.... Endte opp med at jeg fikk låne en kajakk av Sjur.. Hehe...

På vei ut i Risør, med lånt kajakk:

Så var sesongen igang, å her kommer det kanskje viktigste punktet av alle. Hvem har barnet når jeg er på vannet? Jo det er mannen min. For er det en ting jeg har vært helt avhengi av så er det han. Han tok med Luis på bassengtreningene slik at jeg kunne ha han i nærheten. Han var med til Risør og ventet på meg på land slik at jeg kunne amme i lunsjen og når grunnkursa startet opp igjen. Da kom han dit jeg var i lunsjen slik at jeg kunne få ammet.

Enda er han superpappa i og utenfor sesong for at jeg skal kunne drive med det jeg elsker. Padling.

Så kort oppsummert, her er noen punkter for deg som nybakt mamma:

- Ikke hast deg, du er klar når du er klar

- Lytt til kroppen din underveis

- Ha fokus på rett teknikk

- Ha gode medhjelpere(Barnevakter)

- Ikke legg for mye press på deg selv.

- Sjekk at utstyret passer :)

- Ha det gøy på vannet igjen!

Neste generasjon padler på Fjærholmen:

bottom of page