top of page

Fra hypotermi til overoppheting.

Er det flere enn meg som syntes det er varmt om dagen?

Heldigvis så er det litt svalere ved sjøen. Så for oss som kan ta med kajakken ut på havet har det kanskje litt bedre enn de som sitter i innlandet her i sør?

I helgen hadde jeg en gjeng med meg på vannet. Alle klare for Grunnkurs. Såpass tidlig i juni er det fortsatt snøsmelting i vassdraget nedover og tema som Hypotermi er alltid aktuelt. Men hva søren gjør man når Buskerud slår alle varmerekorder i lufta og Drammenselva fortsatt er godt under 15 grader?

Dag en i elva har vi mye redninger osv, så er jo ganske greit sånn sett. Vi passet på å få i oss nok vann og smøre oss godt. Var ikke kjempe vanskelig å få gjengen til å hoppe til vanns, et avkjølende bad er alltid digg!

Dag to derimot, da skulle vi jo på tur i Sande. Altså DET VAR SÅ VARMT!!!! Jeg har aldri sett så mange båter i dette området før heller. Så virket som alle som hadde mulighet til å komme seg til sjøen hadde tatt turen.

Her er vannet vesentlig mye varmere. Man kan liksom ikke få det varmere her til lands tror jeg. Så fare for overoppheting var definitivt til stedet. De som kjenner meg godt vet at jeg ALLTID har på meg tørrdrakt. Uansett om kalenderen viser juni, juli eller august. Den ene gangen i året hvor jeg våger meg ut i våtdrakt, da kan du banne på at været snur (Selv om YR viser sol hele dagen) og det ender med å bøtte ned og vinden gir et kjølig drag . Som treffer meg langt inn i margen. Så etter nok bomturer så har jeg bestemt meg for å kjøre safe. Tørrdrakt.

Vi kan vel trygt si at instruktøren hadde hatt behov for en mental helse sjekk hadde hu satt seg på vannet med tørrdrakt i helgen. Jeg hadde i hvertfall vurdert å bli igjen på land hadde jeg vært deltager.

Så med et forvirrende tema skifte fra Hypotermi til overoppheting for instruktøren kom vi oss gjennom helgen med x antall liter vann, solfaktor 50 og gleden over å kunne få lov til å endelig bade i starten av juni litt over middels stor.

bottom of page