top of page

En gjeng med Havpadlere i Sagafossen.

15 år gamle Hege, rimelig utadvendt og selvsikker.

Snøen lå fortsatt tykkt på sidene av elva og for 20(!) år siden var det ikke slik at man stillet med tørrdrakt. Så våtdrakta var på og søsteren min og jeg skulle bli med på årets første dag i Elva. Stedet var Grettefoss og god snøsmelting på gang. Jeg ville imponere (Men ikke sååå keen på å svømme) Det gikk greit lenge, men så kom den svømmeturen som jeg fryktet. Det tok derfor 20 år til før jeg kom tilbake på elva i en elvekajakk klar for å prøve på nytt.

34 år gamle Hege , rimelig utadvendt, noe mindre selvsikker. Sola skinte og tørrdrakt på.! Hehe, dette måtte jo bare bli bedre.

Eian Fritid arrangerer Elvepadlekurs for Havpadlere og i år skulle jeg være med selv. Fy søren for en gøy helg! Kan informere om at det jeg kunne om elvepadling var mer teoretisk i hodet mitt enn hva som satt igjen i kroppen etter 20 år. Så om jeg trodde jeg kunne noe fant jeg ut at jeg har blitt og er en havpadler. Vi kanter feil vei, nekter å slippe kajakken om vi skal svømme og har åra altfor lagt ut fra kajakken.

Her trener jeg på å krysse strømmen frem og tilbake:

Litt frustrasjon skal jeg innrømme at jeg hadde dag 1. Følte ikke jeg knakk koden og var lettere irritert over egen padling. Instruktørene mente vi bare trengte en natt til å bearbeide så ville vi våkne dagen etter som elvepadlere (liten overdrivelse der altså) Men det var i mitt tilfelle ikke langt fra sannheten. Jeg gikk 1 steg tilbake dag to og terpet litt kanting , fikk noen knall gode tips på veien fra instruktørene og vipps så satt det veldig mye bedre og jeg var klar for tøffere utfordringer.

Så akkurat der Hege 34 år begynte å bli selvsikker igjen fikk hun nye utfordringer, men denne gangen gikk det bra! Altså for en avslutning på helgen for egen del. Jeg gikk ut av helgen med stor glede og mestringsfølelse. Sammen med veldig mange andre padlevenner.

Helgens siste utfordring, jeg er padler med hvit hjelm:

Så takk til Instruktører , tauere og deltagere som var med på å gjøre denne helgen så bra, det blir garantert IKKE 20 år til neste gang!!!

Her kan du se en film fra helgen, veldig kort oppsummert, filmen er laget av medhjelper Jon Fredrik:

bottom of page