top of page

Et tilbakeblikk og en sniktitt inn i 2019

Skive blogg gjør at man tar vare på minnene sine. Jeg skjønner jo at man gjør det uavhengig om man skiver blogg eller ikke, men når man er litt i tåkeheimen og gått hjemme i mammaperm stort sett hele året er det fint å kunne bli påminnet hva man gjorde gjennom året via bloggen.

MARS:

Året startet ikke før Mars for min del. Det startet med en real realty sjekk på klubbens bassengtrening. Jeg har jo fortalt om første bassengtrening etter første sønnen min i et tidligere blogginnlegg, da fikk vi oss all en god latter osv... Vel , denne gangen lo jeg ikke så mye. Var mer trist... Veien tilbake i kajakken ville bli lang. For denne jenta klarte ikke engang en enkel cowboyredning. Uff, husker jeg syntes det var litt kjipt selv om jeg prøvde å ta det med et smil. Når man avslutter padlesesongen før fødsel med å ha trent deg opp til videregående så er forskjellen ganske stor.

Skal sies av mini var 3 mnd og jeg kanskje satte litt høye krav til meg selv også.

Bildet fra første treningen i 2018. Rimelig sliten:

APRIL:

Første turen ute på havet igjen. Påsken 2018 gikk ut til Tvistein fyr. En flott dag, med gode venner.

Sakte begynte jeg og trene opp formen igjen og slutten av måneden var jeg med som instruktør på Turledersamlingen ute på Killingen.

Ute ved Tvistein:

Bildet tatt fra Turledersamlingen, et fantastisk sted på øya Killingen. Bildet tatt av ForcefitnessNorway

MAI:

Jeg var tilbake på jobb i 7 uker, vi hadde en tur til Grimstad på båtmessen. Hyggelig og møte mange kjente fra Sørlandet som tok turen innom oss for å hilse på og slå an en padleprat.

Det var også meningen at jeg skulle ha mitt første Grunnkurs alene siste helgen i Mai. Jeg følte ikke formen var helt finpusset og jeg satt derfor bort kurset og dro til Drøbak og trente med andre gode padle slik at jeg kunne være klar til helgen etter med grunnkurs.

En kjempe fin sommerhelg, hvor jeg overnattet alene under åpen himmel ute på Håøya.

Etter en treningsrunde på vannet var dette terapi for meg:

JUNI:

Altså for en VARM sommer. Jeg har aldri padlet i så lite klær gjennom en sommersesong! Jeg er jo kjent for å padle med tørrdrakt hele året. Ikke sommeren 2018! Vi hadde fokus på overoppheting på kursene og ikke hypotermi som vi pleier...

Padlefestivalen var heller ikke noe unntak, som alltid en kjempe hyggelig samling og festival. Jeg jobber jo, men fikk til en liten tur på vannet på fredagen.

For en fantastisk helg vi fikk på Padlefestivalen:

JULI:

Turleder trening. Dette var noe som ble innført etter Turledersamlingen i april. Veldig gøy syntes jeg og kunne holde en trening i måneden for turlederne i klubben. Da kan man ha litt andre ting enn hva vi skal igjennom på kurs i NPF. Det er jo også ofte det skjer hendelser underveis i en sesong som også kan bli diskutert eller som da vil bli naturlig tema for treningen den kvelden.

Fra Turledertrening. Tau kan være til hjelp, men også komplisere ting:

SEPTEMBER:

September kom veldig fort og jeg hadde gledet meg allerede et år til årets elvepadlekurs for Havpadlere. Dette er et kus vi har stor suksess med og forventningene mine ble møtt. Vi var en super gjeng som dro til Sagafossen og dette var endelig et år jeg kunne bli med selv som deltaker. Mestringsfølelse og adrenalin. Samt mye padleglede. Vi har faktisk holdt av dato for 2019 allerede og dere som ønsker og bli med trenger ikke vente til September, neste kurs er allerede i Mai!

OKTOBER:

Oktober for meg er synonymt med Bølgefestivalen. Det går med en del tid for å gjennomføre denne helgen. SÅ gøy og kunne bidra til å samle padlere fra hele landet.

Årets festival var en suksess, med det høyeste deltakertallet i historien.

NOVEMBER:

Jeg hadde faktisk et mål i 2018 og det var å kunne padle mer kano. Jeg klarte og gjennomføre både Grunnkurs og Teknikk kurs iløpet av 2018. Avsluttet November på tur ned Hallingelva. Nå gleder jeg meg til 2019 hvor vi kan ta enda flere turer i kano og planen er å få gjennomført Sikkerhetskurs rimelig raskt. Da er det bare å vente på at NPF setter opp et aktivitetsleder kurs slik at jeg kan guide turer og ha kurs. Kano er virkelig undervurdert.

Avslutningen på året har vært rolig for min del, noen bassengtreninger hver 14 dag, men ellers lite på vannet. Planen er å komme i gang igjen med engang vi har bikket over i det nye året og jeg har allerede lagt to avtaler iløpet av den første uken.

Merker jo at det er litt mer prioritering og vanskelig og få en hektisk hverdag med to små til å kunne gå opp. Jeg blir ofte misunnelig når jeg ser på Instagram og Facebook når bilder fra lek i bølger, fantastiske solnedganger og soloppganger deles fra det åpne hav. Men i padleverden er jeg jo fortsatt ganske ung, så jeg trøster meg med at jeg kommer til å få så mange muligheter. De ligger å venter på meg litt frem i tid, så skal jeg heller glede meg over de turene jeg faktisk får til.

Godt nytt år, så håper jeg dere følger meg inn i det nye året!

bottom of page