top of page

Surf ned Drammenselva og silkeføret på havet....

Det er setningen som beskriver starten på 2019 i min padleverden. Skulle kanskje ønske å ha byttet plass på 2 ord i den setningen altså, men det var egentlig helt greit.

Lars og jeg bestemte oss for å få en god start på det nye året (aka Skimkompis, men blir litt komplisert for han padler mer Valley enn Skim for øyeblikket. Valleykompis er liksom ikke like beskrivende, for de er det veldig mange av. (Heldigvis, hehe ) , men for at det ikke skal bli forvirring videre med en Skimkompis i en Valley, la oss kalle han ; Lars)

Tilbake til den gode starten. Hva passer vel bedre enn å ta en tur rett utenfor døren 1 januar. Nemlig på Drammenselva. Det var meldt OBS varsel på yr pga sterke kastevinder og generelt mye vind. Så for å ikke gjøre ting vanskeligere enn hva som strengt tatt er nødvendig etter en jul med litt mye god mat og drikke. Så valgte vi å ta motvind og motstrøms oppover elva. Ned var vi rimelige sikre på at det skulle gå bra.

Så det som vi tenkte ble en hard tur opp og gratis tur ned igjen ble ikke helt sånn. For når det en sjelden gang faktisk går an å finne bølger akkurat store nok til å surfe på i elva, ja så jager man de så svetten sildrer.

Rett og slett en gøy start på et nytt padleår.

Bare 5 dager etter første tur så satt Lars og jeg kajakkene ut på vannet ved Hvasser. Helt vindstille dag, men strålende sol og tett havtåke som hele tiden lå og luret. Planen var å sjekke ut Ildverket og de nye gapahukene til Padleleden i Vestfold. Vi visste også at noen flere fra klubben i Drammen var ute på samme ærend.

Lars på vei ut til Ildverket:

På vei ut fant vi et bittelite skjær hvor gamle dønninger klarte og lage litt hvitt skum og det er jo bare sånne ting man må igjennom. Så etter en liten sprut i ansiktet og vasking av kajakk så er gleden over å være på havet og lengselen etter litt større bølger tilbake for fullt.

Ute på Ildverket møtte vi de andre og lunsjen ble der i strålende sol. Til dere som ikke har vært der ute, ta turen! En utrolig flott og tilrettelagt plass. Gapahuk til å spise i er klar og den til og sove i er straks klar. Sjekk ut mer om Padleleden HER

Gjengen fremme ved Ildverket:

Den ene gapahuken som er klar:

Dette har på alle måter vært en flott start for min del på et nytt padleår. Neste helg er det klart for årets første bassengtrening og før vi vet ordet av det så er høysesongen over oss igjen!!!

Hav tåka kommer tungt innover fra havet:

Har du kommet i gang med din padlesesong?

Blid og fornøyd på tur :

bottom of page