top of page

Trenger man kurs for og padle kano?

Om man leser på statistikken for antall drukninger så viser tallene helt klart JA! Det er flere som drukner i kano enn kajakk hvert år.

Enda mener nok folket generelt at kano trenger man ikke kurs for og padle. For det trenger man jo strengt tatt ikke heller. Ikke kajakk heller. Alle kommer seg jo fremover. Kano er jo så stabilt i tillegg. Så der er man jo så trygg.... Eller?

Jeg vet mange trener ofte på redninger med kajakken. Har du noen gang prøvd og gå rundt med kanoen og tømme den for så og klatre oppi? Jeg kan nemlig røpe det at en åpen kano med X antall liter vann ikke bare er og tømme sånn helt uten videre.

Hvert år prøver jeg og utvikle meg som padler. Stadig blir jeg fasinert over hvor mye vi kan overføre fra en gren innen padlesporten til en annen. Så etter og satse på kano de 2 siste sesongene kan jeg stolt meddele at Norge har fått 3 nye aktivitetsledere på kano. Jeg er en av de.

3 ferske aktivitetsledere med instruktøren for helgen: Matt Skuse.

Så fra nå skal jeg gjøre det jeg kan for og sikre ivrige kanopadlere for og øke kunnskap og glede ved og kunne padle kano. Men en ting er jo hva jeg vet. Hvordan får jeg alle andre til og forstå at det er lurt med et kurs?

Jeg mener jo at det burde være en selvfølge at de som leder kanoturer burde ha kunnskap om basic sikkerhet i kanoen.

Samme med ansvaret for de som leier ut kanoer. Burde det ikke bli slik at et våttkort er nødvendig på kano også? Er jo det på kajakk de fleste steder i dag.

Skal ikke starte en skremselspropaganda, men jeg ønsker og bidra til økt kunnskap rundt trygg kano padling. Så først ut er Grunnkurs KANO i August. Jeg kan love hyggefaktor og badegaranti.

Bildet er av Matt. Sjekk han gjerne ut på Instagram: @matt.skuse

bottom of page