top of page

Jeg, en kajakk padler?

Hei,

Mitt navn er Jon Fredrik (Fekken blant venner og familie) og jeg er visst blitt en ivrig padler. Eller jeg synes padling er veldig gøy nå, men om vi skrur tiden tilbake til 2014 så synes jeg padling virket rimelig teit. Båtene er for trange, de går for sakte, de velter i ett sett….det var mange gode grunner til ikke å drive med kajakk, ikke minst fordi jeg hadde egen båt med påhengsmotor og drev med dykking som jo var mye tøffere og kulere enn å skli rundt på vannet i en uegnet farkost. Så ble det sånn at min normale dykkebuddy skadet seg sommeren 2014 og fikk dykkeforbud, det er begrenset hvor lenge jeg kan sitte stille i solveggen så jeg måtte finne på noe annet…og løsningen ble å låne en kajakk.

Første turen satt jeg stiv som en stokk i et stort badekar av en båt, en Prijon Kodiak..som allikevel føltes trang og ustabil. Vi dro på ekspedisjon i Vauerkilen på Vesterøy, en tur som sikkert ikke var lengre en 5-6km og jeg tror til og med vi snudde fordi bølgene var for store…sånn ca 10-20cm tipper jeg 😊

Fra en av mine første turer:

Det var allikevel noe som skjedde den turen, det hadde vært en fin opplevelse og det tok ikke lang tid før jeg måtte prøve meg igjen. Sommeren 2014 ble det 15 turer på til sammen 128km ( jeg er veldig glad for at jeg har logget alle turene mine, det er gøy å se tilbake på utviklingen)

Neste sommer var jeg klar mye tidligere, nå skulle det padles… det var noe med å gli stille og rolig langs vannet, man kom mye nærmere dyrelivet og jeg oppdaget skjærgården på en helt ny måte selv om jeg hadde kjørt motorbåt her i mange år. Sommeren 2015 ble det 32 turer på til sammen 253km

En rolig tur til søster en varm sommerdag:

Om det er en ting jeg angrer på fra jeg begynte å padle er det at jeg ikke tok kurs tidligere. Et kurs hadde gjort meg tryggere og fått meg til å utfordre meg selv raskere. På slutten av 2015 kjøpte jeg meg tørrdrakt og gjennom en bekjent hadde jeg fått andre å padle sammen med. Nå ble sesongen lengre og padlingen tøffere. Jeg kunne dra til nye steder, krysse større strekk med åpent vann og BØLGER…plutselig var ikke padling bare en koseaktivitet, men det ble også veldig tøft.

Denne nye litt tøffere padlingen passet meg så godt at jeg bestemte meg for å investere i en ny kajakk, det ble en Valley Etain 17,7 i plast og jeg som synes det gamle badekaret jeg hadde padlet var trangt…Etainen føltes som å kle på seg en litt trang olabukse når man er svett. Jeg lærte meg fort å elske denne båten og hva den kunne gjøre på havet.

2016 Sesongen endte med 51 turer og 567km

Glad gutt i ny båt:)

Hva er det med padling som er så bra? For meg er det at det er en så utrolig allsidig aktivitet, man kan ha late dager på tur hvor man bare koser seg, man kan ta en langtur for å trene, en varm sommerdag er det flott å bare øve på rulle langs en strand. Jeg kan dra på tur alene for å samle tankene eller vi kan samles en gjeng for å dra å leke i bølgene.

Vi sees på havet 😊

bottom of page