top of page

Team Eian til Fulehuk.

Man kan si hva man vil, men etter 6 uker hjemme med 2 barnehagebarn så var det en stykk Hege som gledet seg ekstremt til å komme seg på tur med gode padlevenner for to helger siden. Greit med overtenning på vei ned til Fjærholmen.

Vi var enige om å holde gruppen liten mtp smittefare og turen skulle bli en hyggelig kosetur, med fokus på navigering, campliv og Fulehuk som nytt mål da undertegnede ikke har vært der ute tidligere.

Fredag kveld satte vi retningen sydover mot Gåsøya. 6 km ut og Nordavind så vi fikk en snill start. Det var flere enn oss som hadde tatt turen ut dit, men vi fant oss en krok med avstand fra andre. Hengekøyer og telt ble slått opp og Svein hadde med en snedig liten ovn som fikk testet seg flere ganger gjennom helgen. Svein og Jon Fredrik går jo begge ISKGA kurs og vi alle er opptatt av sporløs ferdsel. Så tips rundt oppfyring av bål osv ble delt flittig gjennom hele helgen.

Lørdag morgen badet Færder nasjonalpark i sol. Bare det å kunne sitte på et svaberg igjen og kjenne solen varme, mens man spiser frokost og morgenkaffen er en luksus man ikke skal ta for gitt. Heldige er vi som kan padle rundt og oppleve nye steder.

En stykk blidfis med Corona sveis,klar for en dag på vannet:

Vi padlet mot Fulehuk via Skjellerøy, Hui og Klauver. Det er flere øyer som er fugleøyer om dagen, så kan være greit å ha et oppdatert kart for hvilke øyer man skal styre unna.

Selv hadde vi med kystkart og det geniale kartet som vi døpte om til Dokartet. Det er kartet som følger med boka til Vigdis Askjem - Padlereiser i Færder nasjonalpark. . Der er det merket alle doer, hengekøye øyer, teltplasser osv. Genialt!

Les gjerne SuperSvein sitt innlegg om NDK Sportive HER

Jeg i min NDK Romany Classic og for første gang på lenger tur med grønnlandsåre fra Kajakkspesialisten

Fyrhus er fasinerende og Fulehuk var intet unntak. Det er så gøy komme ut til disse fyrene som ligger så værutsatt til. Lørdag var det ikke mye forhold så det var en perfekt dag for å padle ut å ta lunsj.

Turen videre gikk opp mot øst siden av Bolærne. (Jon Fredrik så med stor lengsel over fjorden og mente det måtte være best på østsiden ;) )

Fremme ved Mellom Bolærne fant vi en hyggelig vik hvor kveldens camp skulle settes opp.

Vi fikk også tid til å ta en rund tur på øya. To kjempe fine plasser som er kystleddhytter ligger på øya som kan være et flott turmål for en gruppe padlere.

Etter gåtur fikk vi fyr i ovnen til Svein igjen og jeg stekte pannekaker som litt kveldskos.

Søndagen ble litt mer av det urbane slaget, men veldig hyggelig å få med deg den delen også. Så etter vi hadde rundet Torgersøya padlet vi inn under bruen ved Jarlsøy og rundt Husøy før vi var fremme ved lunsjtid på Fjærholmen.

Jon Fredrik avsluttet turen i kjent stil, rullende med en imponerende fulllastet Sirona og ator pakksekk på dekk.

Se film fra helgen her:

bottom of page