top of page

Kajakkekspedisjon med innlagt kurs i turpadling i eksponert farvann

Team Eian har gleden av å invitere deg til en spennende, og til tider utfordrende kajakk-ekspedisjon til fantastiske Sunnmøre. I 4 dager skal vi padle i spektakulære omgivelser med stupbratte fjell, grotter, åpent hav og Norges tredje største fuglefjell.

I tillegg til å være en guidet ekspedisjon, fungerer denne turen som et kurs i turpadling i eksponert farvann. Mer informasjon om dette finner du i slutten av artikkelen.Hele området ved ytre Sunnmøre er spekket med flotte naturopplevelser, så dette blir et skikkelig eventyr for de som ønsker å oppleve Sunnmørskystens perler. Her ute starter eventyret lenge før vi har tatt våre første padletak, og nye opplevelser står i kø.Til tross for at det er Runde som er verdenskjent på grunn av det fantastiske fuglefjellet og dets mangfold, er det den noe mer utilgjengelige øya Skorpa som er favoritten til mange lokale padlere. Her ute er det få turister, ørn er mer vanlig å se enn mennesker, og her ute finnes det en stamme ville geiter.


Mens vi er på Skorpa, planlegger vi både å ta en tur til toppen av fjellet, og å besøke en litt bortgjemt steinbu.I løpet av turen skal vi også innom Nerlandsøya. Her skal vi padle forbi den kjente rullesteinstranden «Mulevika», før vi beveger oss til yttersiden og fjellet «Barmen», som går loddrett opp i fra havet.Om forholdene tillater det, padler vi inn i grotten som befinner seg i dette området, før vi drar innom noen roligere farvann på østsiden for å få i oss litt mat.Deretter står Runde for tur. Fuglefjellet på Runde er verdenskjent for sitt mangfold av sjøfugl. I følge opplysninger i fra Statsforvalteren i Møre og Romsdal, hekker over hundre tusen sjøfugler på Runde hvert år. Lundefugl og krykkje er av de mest tallrike artene, etterfulgt av lomvi, toppskarv, havsule, storjo og havørn. Totalt er det registrert over 230 fuglearter på Runde.Siste delen benyttes til å nyte livet og naturen her ute, mens vi så smått begynner å bevege oss tilbake til Lanternen Marina via noen mer skjermede områder med mye flott natur og dyreliv.Mer enn bare en tur:

I tillegg til at dette er en fantastisk flott tur i seg selv, er den også lagt opp som et «videregående kurs turpadling i eksponert farvann».Som deltaker på denne turen får du blant annet ta del i daglig planlegging, inkludert rutevalg, navigering, vurderinger knyttet til vær, vind, bølger, samt varslingsrutiner og plan handling ved uønskede hendelser.Du får også lære om telting og friluftsliv, inkludert valg av teltplass, bruk og oppsett av telt og tarp, med mer. Og siden vi i Eian Fritid er spesielt opptatt av å bevare naturen i best mulig stand, slik at også generasjoner etter oss skal ha muligheten til å nyte naturen, vil du få veiledning om sporløs ferdsel, allemannsretten og allemannspliktene, samt regler for ferdsel i naturreservater og vernesoner.I forkant av turen, vil det bli gjennomført et webinar hvor vi blant annet tar for oss værforhold og alternativer, tips og triks rundt det med utstyr og pakking av kajakk, litt om ferdighetsnivå, trening og forberedelser, der blir det muligheter til å stille spørsmål.


Turen går over Kristi Himmelfartshelgen, med oppstart torsdag 26. mai, og avsluttning søndag 29. mai. Siden vi starter i nærheten av Lanternen Marina, er det er mulig å komme kvelden før og overnatte enten i telt eller hytte på denne campingplassen.
Dette er en perfekt tur for deg som ønsker å bli tryggere i eksponert farvann, samtidig som du lærer mye om både padling og friluftsliv.


Vi gjør oppmerksom på at det er et absolutt krav at du som minimum har teknikkurs hav, eventuelt British Canoeing 3 Star for å delta på denne turen. Dette for å sikre at alle deltakere har et nivå som gjør at turen lar seg gjennomføre.


Har du ikke teknikkurs pr. dags dato, holder vi teknikkurs i forkant av denne turen 14-15 mai.

(Se kursoversikt lenger nede)


Ønsker du å være enda bedre forberedt til denne turen, kan vi anbefale deg å delta på et av våre populære workshops i brott og bølgepadling. Disse datoene kommer på nyåret.
Og for deg som eventuelt ønsker å oppleve et vårvakkert Sunnmøre på en litt roligere måte, kan vi anbefale vår fantastiske pinsetur til «Den Grønne Korridor». Her bor vi på et og samme sted hele helgen, og det er videre ikke krav om å ha teknikkurs for å delta på denne turen. Mer informasjon om denne turen finner du her:Her kan du lese tilbakemeldingen vi fikk fra en av deltakerne på denne turen i 2021:


En fantastisk ekspedisjon med padling i varierte forhold

«Denne ekspedisjonen levde virkelig opp til forventningene; Vi fikk 4 dager tettpakket med naturopplevelser og variert padling. Fra vakre og vindfulle Flåvær, via den ville Skorpa og til Runde. Langs fulglefjellsida var vi heldige med forholdene; Lange dønninger og sol - det føltes som å være midt i en David Attenborough dokumentar der vi kunne kikke opp på lundefugl, alkefugl, havsuler og ikke minst havørn. Når vi runda tuppen og fyret var det heftig padling med masse bølger og reflekterende sjø- godt da når vi etterhvert kunne krype inn i teltet på Kjerringholmen. De neste dagene bød på muligheter for brottpadling og trening på surf med full-lastet kajakk, før vi avsluttet med 17.mai padling sammen med flere kajakkvenner i Herøy kajakklubb.

Om du vil få med spektakulære naturopplevelser og utfordrende padling i varierte forhold er dette er tur for deg. Turleder Svein er trygg og tydelig, noe som skaper rom for å ta ytterligere steg som padler i trygge ramme.» Camilla G.Ring oss på 32 87 69 22 eller send en e-post til post@eian.no om du spørsmål til turen, valg av utstyr, forberedelser, kjøp eller leie av kajakk med mer. Vi er her for å hjelpe deg.


コメント


bottom of page