top of page

Mini ekspedisjon til Hvaler st.hans helgen.

Årets Hvaler tur ble lagt til St hans helgen. Ukene i forkant har sommeren nesten blåst bort. Så Fekken og jeg hadde plan B og C klare for hvor vi skulle legge turen om vi traff på 10 m/s eller mer i de mer eksponerte områdene.


Etterhvert som helgen nærmet seg ble både vind og regn som forduftet, igjen sto vi med varme sommernetter og havblikk.

Som vanlig innfridde Hvaler på alle områder.På veien til første campen dag 1


En gruppe med 11 deltagere, 2 som også var med på Hvaler turen i fjor hadde bestemt seg for å bli med i år også. Det setter vi veldig stor pris på!

Etter et padlemøte på land var alle på vannet før satt tid, og klare for kveldens kose etappe frem til leir. Overraskende lite båter ute mtp at det var St Hans helgen, vi var litt redde for at leirplassen skulle ha vært opptatt, men den lå der å ventet på oss og etter å ha slått opp telt var det kveldsbad på hele gjengen.

Vi har slått oss til ro for kvelden rundt bålet på stranda


Fekken er kjent for sin Sjørøverkakao og dro igang både St Hans bål og noe varmt å drikke til kveld.

Himmelen badet i gull den natten og flere var oppe å kikket over hengekøyer og telt åpninger for å få med seg en skjelden vakker sommernatt.En nydelig kveld. Så fornøyd med nye teltet forresten. Hilleberg - Allak2


I forkant av turen hadde vi lovet et stopp på en av Hvalers siste fiske mottak for å kjøpe de berømte Hvaler rekene. Utgårkilen er et sjarmerende sted og et turmål i seg selv når man er på Hvaler. Så lørdag ble det en tur innom havnen for en liten handletur.

Rekene ble inntatt på et svalberg med utsikt over til dagens hovedmål, Akerøya.På vei inn i Utgårdkilen


Vell på plass på Akerøya var det nok engang tid for bading og kos. Før vi tok den korte turen over til fortet. Vi hadde med oss en gøyal gruppe og med deltagere som hadde kallenavn Oberst så var det gode posseringsmuligheter ute ved kanonene.

Så etter en historie vandring rundt fortet ble det litt tid til rull og tull før vi slo oss ned i leiren for kvelden.Camp 2 på Akerøya


Fornøyd kokk med blåbær smuldrepai. - Bildet tatt av Alina Hagen


Siste dagen er også den lengste og mest eksponerte delen av turen, men det var silkeføre! (Til stor forandring fra årets før!)

Regnet kom utover dagen, men vi rakk å spise lunsj i dusk regn før himmelen åpnet seg opp. I kajakk er det bare noe sjarmerende med regnet og etter å ha passert noen trange kanaler tok vi en liten omvei hjem for å finne flere trange kanaler å passere da flere i gruppen fant glede i å manøvrere seg gjennom i de trange partiene.Gjengen foran Akerøya Fort siste dagen


Tilbake til utgangspunkt var vi en godt fornøyd gjeng som hadde en av sommerens flotteste helger frem til da på vannet sammen. Hvaler som bader i sol er noen av de fineste sommer minnene å ta med seg videre.


Skulle du ønske å bli med oss på neste tur til Hvaler er Fekken og jeg klare allerede i August. Sjekk ut turen HERFekken har filmet og enda flere bilder og film ser dere her.

Comentarios


bottom of page